2015. január 11., vasárnap

Inspirációk az esküvőre #2 - Meghívó

Régen volt már inspirációs bejegyzés, ezért most egy olyan témát választottam, ami lassan aktuális lesz. Áprilisban már illenék átadni a meghívókat a vendégeknek, ami ugyan távolinak tűnik, de mivel magunk készítjük őket, időben ki kell választani a formát és az anyagokat. Unokatesóm Pesten lakik, így ismer néhány szuper papíráru lelőhelyet, remélem megtaláljuk az ideális, a nekünk legjobban tetsző hozzávalókat. Színvilágban mindenképpen az esküvő színeihez, azaz a bordóhoz, barackhoz és ekrühöz szeretném, ha passzolna a meghívó.


Mindenképpen az egyszerű, de mutatós megoldások felé hajlok, hiszen nagy esküvőnk lesz, ami sok-sok meghívó hajtogatását, kivágását, ragasztását jelenti.


Ez a bordó "tasakos" változat nagyon tetszik, mert nagyon letisztult, azonban a papír mintája nem az igazi. A boríték esélyes, hogy marad, csak más meghívópapírral.


Ez a meghívó a cseresznyevirággal nagyon szép, tavaszi, nyár eleji esküvőhöz nagyon illik, de nem tudom, hogy ilyen papír kapható-e. Esélyesbbnek tartom, hogy grafikus készítette a meghívón látható illusztrációt.


Nagyon szeretem a csipkemintát, ezért ez a meghívófajta is esélyes lehet, bár nem tudom bordó csipkét találnánk-e.


Ez is egy egyszerűbb változat, ami szintén akár befutó is lehet: bordó háttérrel, bordó masnival átkötött barack meghívó vagy bordó háttér-barack masni és fehér meghívó. 

Az elmúlt néhány évben több esküvőre is hivatalosak és ha jól emlékszem mindegyikre saját készítésű meghívóval készült az ifjú pár. Volt köztük egyszerű, volt olyan, amit vagy egy hétig hajtogattak. Úgy gondolom, hogy aki szervezett már esküvőt vagy részt vett/segített egy-egy ismerőse esküvőjének szervezésében, tudja, hogy nem olcsó mulatság. Ahhoz, hogy végül bevétellel zárjuk a lakodalmat (nem leszek álszent: ha már nagy esküvőnk lesz, akkor igenis számít, hogy mennyit "keresünk" vele), szerintem elengedhetetlen, hogy ott spóroljunk, ahol tudunk. Így mi készítjük a meghívókat, az ültetőkártyákat, az asztaldíszeket és a dekorációt is. Tudom, hogy mindez sok munkát jelent, de ugyanakkor hatalmas öröm is, hogy szervezhetem/szervezhetjük a nagy napunkat <3

Melyik meghívó tetszik Nektek leginkább? Ti saját magatok készítettétek a dekorációt? Ha tudnátok egy-két inspirációs weboldalt ajánlani, nagyon boldoggá tennétek!

Legyen szép napotok!
Réka


10 megjegyzés:

  1. nagyon szépek, valamelyik már kicsit sok nekem : ) a legjobban az utolsó tetszik, nagyon passzol hozzám színben, meg mindenben : DD de a csipkemintás is nagyon mutatós! : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csipkés nekem is az egyik kedvencem, de páromnak nagyon nem jön be, úgyhogy ebben csak "gyönyörködöm" :-)

      Törlés
  2. Szia!

    Mi is most készülünk az esküvőnkre, a meghívó is általunk készül, az esküvő is DIY lesz. Én a Pinterestről loptam nagyon sok ötletet, nekem az az ötlet kánaánom :) A csokromon át az asztaldíszekig egy csomó mindent meg tudunk olcsón és ügyesen csinálni :)

    Jó készülődést!

    Üdv:
    Barbara

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pinteresten még nem nézelődtem, nem ismerem igazán azt a felületet. Az asztaldíszeket és a dekorációt is mi csináljuk, valamint a csokorra is néztem ötleteket.

      Törlés
  3. Nagyon szépek ezek a meghívók, nekem a csipkés tetszik legjobban :)
    Mi a meghívókat csináltattuk, de szerencsére nem került sokba, viszont olyan szépséges lett, amilyenről mindig is álmodtam. Az asztali kártyákat mi csináltuk, a dekorációban pedig segítettek azok, akiknél a vacsora volt méghozzá ingyen és bérmentve, nagyon aranyosak voltak :) Csomó dekor dolgot mi magunk vettünk meg, ezzel is sokat spóroltunk. Nekünk sikerült anno nagyon olcsón kihoznunk a lagzit, bár nem volt nagy esküvő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk a dekoráció plusz költség lenne, így arra is gyűjtögetem az ötleteket :-) Nekünk nagy esküvőnk lesz, de párom szülei és Anyuék is sokat segítenek.

      Törlés
  4. Most mi is ebben a fázisban vagyunk, még mindig nem döntöttem el,hogy hogyan készüljön a meghívó. Ültetőkártyát biztos nem szeretnék mellé, azt megoldjuk DIY-ben, mint a dekor nagy részét :) Egyetlen problémá a házi meghívóval, hogy nem tudunk szépen hajtogatni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre én nem tudom, hogy tudunk-e szépen hajtogatni, de biztosan megoldjuk majd valahogy :)

      Törlés
  5. A csipkés meghívó és az utolsó áll a legközelebb a szívemhez. A csipkés azért, mert a ballagási ruhámat juttatja eszembe ( mell alatt egy csipkés pánt volt a ruhámon). Az utolsó meg, mert a zöld a kedvenc színem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az utolsó meghívó nekem is nagyon tetszik, sőt párom is erre szavazott a rövid közvéleménykutatás során :)

      Törlés