2015. január 4., vasárnap

2014

Nem szerettem volna éves összefoglalót írni, mert 2014-et a kudarcok éveként tudnám leginkább aposztrofálni. Noha az év elején nem tűztem ki hatalmas célokat magam elé, mégis úgy érzem, hogy elbuktam. Végül azért döntöttem úgy, hogy mégis írásos formát adok a gondolataimnak, mert hiszem, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz. 2015-re csak azt kívánom magamnak, hogy legyek még erősebb és küzdjek kitartóbban az álmaimért.

Az év elején nagyon nehéz időszakot éltem meg a munkahelyemen. Nem jöttem ki a főnökömmel, és úgy éreztem, hogy egy új kolléga felvételével "hátbaszúrtak", nem adták meg az esélyt, hogy igazán bizonyíthassak. Talán ez az elkeseredés, az új munka kétségbeesett felkutatása volt az egyik oka annak, hogy folytonosan elbuktam az interjúkon. Időközben egyik kolléganőnk is megnehezítette az életünket, ez az egész januártól áprilisig húzódott, már napi szinten gyomorgörccsel jártunk dolgozni, hogy éppen mit talál ki, amivel rohanhat a főnökhöz. Áprilisban aztán búcsút intett nekünk a problémás kolléganő, bár az a felmondás megérne egy külön bejegyzést. Innentől kezdve mondhatni helyreállt a rend: ugyan több lett a munkánk és a vezetőség egyáltalán nem erőltette meg magát, hogy új munkaerőt keressen, mégis kiegyensúlyozottak lettek a mindennapok. Június környékén ismét belevetettem magam a munkakeresésbe, de sajnos be kellett látnom, hogy az angoltudásom hiányossága miatt nem lesz új állásom, ezért augusztus elejétől angoltanárhoz járok. A 2014-et munkahelyi szempontból kettősnek érzem: év végére nagyon jó csapattá kovácsolódtunk, mégis bennem van, hogy el szeretnék már jönni.

Az iskolát nem fejeztem be. A tárgyakat megcsináltam, de a szakdolgozatnak lényegében neki sem álltam. Nagyon elkeseredett és frusztrált voltam és nem volt erőm egy sort sem írni.

Tesóm elköltözött a párjához, ami szerintem jót tett az egymáshoz fűződő viszonyunkkal. Így, hogy hetente, két hetente találkozunk, sokkal jobb a kapcsolatunk.

K. végig hősiesen kitartott mellettem, akkor is, ha gyakran voltam szomorú, frusztrált, hisztis. Nagyon hálás vagyok, hogy Ő velem van és hogy Ő van nekem. Nem tudom elképzelni az életem nélküle, valahol a távolság meg is erősített ebben a tudatban. Augusztusban elhatároztuk, hogy összeházasodunk 2015-ben, a 10. évfordulónkon. Ez nagy örömmel töltötte el a családjainkat is, régóta vártak már erre :) Egyelőre még nem érzem vészesen közeledni a dátumot, pedig hamar eltelik a hat hónap. A legfontosabbak, azaz a helyszín és a vőfély már megvannak, a többi pedig alakul majd.

A barátaimra nem fordítottam annyi időt, mint kellett volna. Tudom, hogy mindannyiuknak megvan a maga problémája, így senkit nem akartam a nyűgömmel fárasztani. Ennek az lett a következménye, hogy kicsit eltávolodtunk egymástól.

A blogot februártól szüneteltettem, nem éreztem, hogy kedélyesen tudnék írni  rúzsokról, körömlakkokról és egyebekről, sajnos nem tudom elválasztani a blogot a magánéletemtől. Augusztusban kezdtem újra bejegyzéseket írni, mert mégis hiányzott a blog és hiányoztatok Ti is. Ugyan kicsit nehézkesen indul újra be az élet a blogon, de remélem 2015-ben több időm és érdekesebb mondanivalóm lesz számotokra.

Azért szeretnék még néhány pozitív élményt is megemlíteni, mert az apró örömök végig ott bújkáltak az évemben:

♥ Balatonalmádi hosszú hétvége kettesben - sok pihenéssel, evéssel és fagyizással
♥ Balatonalmádi hétvége párom zenekarával
♥ Szuper céges családi nap és év végi karácsonyi buli
♥ Átalakítást nyertem Csipkelány blogján, az eredményt itt megnézhetitek.


A képeket Kami készítette, a nap eseményeit fotós szemszögből nála olvashatjátok.

♥ Állatkertezést kaptam K-tól születésnapomra


♥ Balatongyöröki hétvége, amin végre ismét találkoztunk egyik barátunkkal és a párjával (Balatonedericsen is voltunk aznap az Afrika Múzeumban)

K. kihasználta a fényképező egyik funkcióját, ami használatával két kép egybeolvasztható...NO COMMENT
Kérek egy ölelést teveee :)
♥ Túráztunk az Alacsony-Tátrában




Nem mindennapi élmény a mélység felett ebédelni :)
♥ Unokatesó-találkozó, amit 2001 óta minden nyáron megtartunk a Duna-parton

Idén egyik unokatesóm meglepte a családot az eddigi évek (digitalizált évek) képes összefoglalójával
Sátortábor
♥ Idén nem voltunk hosszabban nyaralni K-val, helyette anyáékat leptem meg egy négy napos kemencei üdüléssel
♥ Eljegyzés

Virágkosár Anyuéktól
♥ Jó kis kemencés party augusztusban, majd szuper Halloween-buli októberben unokatesómnál
♥ Nagyon jó karácsony és több, mint két hét szabadság :)
♥ Szuper tanyabulik, sok kirándulás K-val és Fülessel
Az egyik kedvenc nyári képem, K unokatesója találta a sáskát, K. pedig igyekezett minden szögből lencsevégre kapni
Itt éppen a Kab-hegyi kilátót másztuk meg, de voltunk nyáron egy másik kilátónál is, ami majdnem 20 m magas (Papod-hegy; Vitéz Bertalan Árpád kilátó), ott már Füles sem volt ennyire bátor :)
És hogy mit teszek majd az új évben?

Mindenekelőtt megtanultam, hogy minél görcsösebben akarok valamit, annál nehezebben érem el, így kevesebbet fogok stresszelni a dolgokon. Idén megírom a szakdolgozatom és megszerzem a második diplomám. Új munkám lesz. Jó feleség és jó háziasszony leszek. Újra a mindennapjaim része lesz a sport. Jobb leszek a családomhoz. Ügyesebben fogok gazdálkodni a pénzemmel és az időmmel. Becsülettel vezetem majd az inspirációs naplóm (köszönöm Viki és Laruska) és a postbookom, mert biztos vagyok abban, hogy ezek segítségével összeszedettebb lesz az életem, valamint az Emese által küldött boldogságtervet is hónapról hónapra követni fogom :). Apropó, ha esetleg nem olvastátok Emese ehhez kapcsolódó bejegyzését, akkor a linkre kattintva megtehetitek és ha ma jelentkeztek, ti is velünk tudtok startolni holnap :)

Nektek hogy telt 2014? Örülnék, ha néhány sorban leírnátok nekem vagy linkelnétek az év végi összefoglalótokat, ha ti is vezettek blogot.


Legyen csodaszép napotok, köszönöm, hogy végigolvastátok ezt a nem éppen rövid bejegyzést.
Puszi, Réka

12 megjegyzés:

  1. Sokkal de sokkal boldogabb évet kívánok Neked/Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Sok sikert ehhez az évhez!! : ) komoly tervek, kellesz a kitartás!

    Az Alacsony- Tátrás képek pedig meseszépek *-*

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jó volt az átalakítás! :) Na meg az is, hogy visszatértél a blogoláshoz :) Remélem, tényleg úgy alakul majd minden 2015-ben, ahogy eltervezted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Kami :) Én is mindig mosolyogva emlékszem vissza az átalakítás napjára :) :)

      Törlés
  4. A mélypontról csak felfelé vezet az út...
    Kívánom, hogy találd meg 2015-ben az álommunkahelyed, de a legklasszabb dolog az, hogy a szeretett férfi mindenben kitart melletted! Remélem készítesz nekünk "esküvői előkészületes" posztokat... ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Nagyon örülök, hogy ilyen párom van :) Mindenképpen lesznek előkészületes posztok, főleg, hogy "vészesen" közeleg a nagy napunk.

      Törlés
  5. Kitartást kívánok, sok sikert és sok-sok boldogságot! :)

    VálaszTörlés
  6. Sok sikert az új évre, most már csak jobb lehet!! :) Érdekes dolog ez a tesókkal, mi is akkor lettünk "igazi" testvérek, amikor Veszprémben laktam, és ritkán találkoztunk, sokkal jobban tudjuk értékelni egymást azóta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Eszti :-) Remélem, Tesómmal még jobb lesz a kapcsolatunk 2015 végére.

      Törlés