2015. január 13., kedd

2014 kedvencei

Tizenegy Tizenkét Tizenhárom nappal a hátunk mögött az új évben, szeretném megmutatni nektek milyen termékeket használtam előszeretettel 2014-ben. Tavaly igyekeztem jobban beosztani a pénzem, nem vásároltam sok új terméket, így nem is volt olyan nehéz összeszednem a kedvenc termékeimet.


Alapozót főleg ünnepekkor, családi kiruccanásokon használok. Ha mégis alapozó/BB krém után nyúlok, akkor a Garnier BB-jét vagy a Max Factor Facefinity alapozóját használom. Ilyenkor szívesen használok pirosítót is. Mivel csupán két, aktív használatban lévő, pirosítóm van, mindkettőnek helye van a kedvencek közt. A Paese pirosító (35-ös árnyalat) gyönyörű halvány rózsaszín, míg a Sleek Pomegranate egy erőteljesebb, sötét rózsaszín-bordó árnyalat, némi aranyos csillogással. Az ecseteim közül a legtöbbet az ebayes Sigma-utánzatokat használtam, nagyon tömöttek, mégis puhák. Szemre a models own ecseteimet, egy Coastal Scents- és egy ebayes ecsetet használtam leginkább.


Szemre év eleje óta a Make Up Academy Undress me too palettáját használom napi szinten, illetve április vége óta az Oh so special is a kedvenceim közt van, a jobb felső sarokban található csillámos lila a kedvencem a palettából. Az Essence szemöldökszettjét Orsi barátnőm mutatta meg nekem, azóta nem is használok mást, hiszen a világosabb barna szín majdnem olyan, mint a szemöldököm eredeti színe.


A kedvencek közül természetesen nem maradhatnak ki a rúzsok. Igazából majdnem minden rúzsomat szeretem, bővebben a linkelt bejegyzésben olvashattok a kedvenc darabjaimról. Főleg a piros, valamint az élénkebb színek után nyúlok munkanapokon is, de azért egy nude árnyalat is helyet kapott a sorban. Balról jobbra: Rimmel KM 08, NYC 402 Red flame, Rimmel KM 111 Kiss of life és a 107-es csodás burgundi árnyalat.


Nem használok sok kencét a hajamra, sampon, hajtápláló olaj és kész vagyok. Nem szeretem a hajbalzsamokat, mert balzsamozás során sokkal több hajam hullik ki, mint nélküle, a pakolások hatóidejét pedig nem tudom kivárni. Körülbelül március vége óta használom a LRP Kerium samponját érzékeny fejbőrre: kis mennyiség is elég belőle, kellemes illatú és ami a legfontosabb, van, hogy csak a negyedik napon kell  ismét hajat mosnom. A BC rózsaillatú hajolaj remekül teszi a dolgát, ápolja a hajvégeket, valamint a használatával egyszerűbben tudom kifésülni a hajamból a gubancokat. Ebben a műveletben a Tangle Teezer is segítségemre van, más fésűt már hónapok óta nem vettem a kezembe.


Körömlakkokban is szeretem a pirosat, de tavaly az első számú kedvencem mégis egy másik színben pompázó lakk lett, méghozzá a Burgundy Crush a Max Factortól. Imádom a színét, az állagát, a gyors száradását, a fedését és a tartósságát. A Candy Roset, szintén a MF-tól, gyakran használtam, ha visszafogottabb, de ugyanúgy tartós és gyorsan száradó manikűrt szerettem volna. A tavalyi nagy kedvencek a homoklakkok voltak, ezek közül is kiemelném a Golden Rose Holiday 52-es és a Lovely Baltic Sand 1-es árnyalatát. Alap-és fedőlakkok terén is az Essencere teszem le a voksom.


Arcápolás terén a La Roche-Posay termékek vitték a prímet, jobb arcápolókat egyelőre nem találtam, de mostanában nem is nagyon keresgélek már újabb arckrémeket, mert úgy érzem ezeket a termékeket igazán szereti a bőröm. Az arckrémről és a lemosóról itt már írtam hosszabban. A micellás vizet az egyik Pixiboxban volt szerencsém kipróbálni és nagyon elégedett voltam vele, azonban a magas ára visszatartott a vásárlásban. Aztán Reni egyik akcióvadász bejegyzésének köszönhetően értesültem arról, hogy októberben két 400 ml-es kiszerelés (volt) kapható egy áráért. Így viszont már darabja alig volt drágább a Garnier vizénél, úgyhogy végre nagy kiszerelésben használhatom az eddigi legjobb micellás vizemet. Nagyon jól eltávolítja a sminket, nem csípi a szemem és nem kell belőle nagy mennyiség egy-egy arctisztítás során.
Az Olay nappali kréme szintén pixiboxos szerzemény, nagyon szerettem, azonban sajnos idén elfogyott. könnyű krém, ami gyorsan beszívódik és nem hagy zsíros érzetet a bőrömön. Nekem ennél többre nincs is szükségem egy nappali arckrém esetében.


Tavaly nem olvastam túl sok könyvet, de mentségemre legyen, hogy amiket olvastam legalább vaskosak voltak :). Év eleji kedvencem volt a tavalyelőtt karácsonyra kapott Inferno, ami egy briliánsan megírt krimi, ahogy azt már megszokhattuk Dan Browntól. A vége talán ennek a történetnek a legmegdöbbentőbb, az író összes műve közül, és nagyon elgondolkodtató is egyben, hiszen olyan problémát pedzeget, ami globális szintű. A Gergő és az álomfogók csodás világba repíti az olvasót és noha gyerekeknek szánta az író a regényt. biztos vagyok benne, hogy a felnőtteket is ugyanúgy elvarázsolja az álomvilág. Külön boldogság volt számomra, hogy ismerős helyszínen, a Bükk szívében zajlik a történet nagy része :). Az igazság a Harry Quebert ügyben még friss élmény, hiszen január elsején fejeztem be a történetet. Ami nagyon jól megírt, kellőképpen csavaros, egyszerűen nem lehet letenni és a végén meg jön az értetlenkedés, hogy "ezért kellett ennek a kedves fiatal lánynak meghalnia???".
Játékok terén egyértelműen a Scrable volt a kedvenc. Bármikor vevő vagyok egy jó kis szópartira.

Nektek mik voltak a kedvenceitek 2014-ben? Az én kedvenc termékeim közül használjátok valamelyiket?

Legyen szép estétek, én még gyorsan kiadom a napi gőzt egy jó kis zumba-edzésen:) Köszönöm, hogy benéztetek hozzám!

Réka

10 megjegyzés:

  1. Az Inferno valóban zseniális könyv. Na tessék, naná, hogy a könyvvel kezdem :D Az Undress Me Too paletta pedig azt hiszem örök szerelem marad, Neked köszönhetően (emlékszel még,hogy nálad nyertem? :D), az Oh So Special viszont nem nőtt a szívemhez, tovább is adtam. Hosszas szeret-nem szeret vívódás után a BTGN fedőlakk is bekerült a kedvenceim közé, egy-két Sleek pirosító pedig a kívánságlistára :) Nem akarok kisregényt írni, nagyjából az én tavalyi kedvenceim: E.L.F. pirosító-kontúr duo, Avon SuperShock spirál (mint mindig, kábé mióta csak kapható), Little Black Dress parfüm, Ilcsi kencék... könyvek terén nagy a lemaradás, nem sok időm volt olvasni, a Csodák kora, szintén az Inferno, Ötven árnyalat trilógia, Boltkóros sorozat és egy Harry Potter újraolvasás fért bele az évbe.
    Mielőtt elfelejtem, régen én is jártam zumbázni, fontolgatom az újrakezdést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy emlékszem :) Örülök, hogy örömöd leled a palettában :) Sleek pirosítóból nálam is van még két kívánságlistás, azonban amennyit én pirosítok, nem tudom lenne-e értelme újabb darabokra szert tenni. A Little Black dress parfüm nekem örök kedvencem, mindig van itthon legalább két üveggel (most éppen van egy páromnál, egy a munkahelyemen, egy itthon használatban és egy, ha elfogyna bármelyik :)) A Super Shock spirált nagyon sokan szeretik, én személy szerint még nem próbáltam, de lehet benevezek egy színes darabra :) Ahhoz képest, hogy nem sok időd volt olvasni, jó sok könyvet kiolvastál, ezek után milyen, ha van időd :)?

      Törlés
    2. Hát, amikor volt időm, akkor heti 3 könyv megvolt, az biztos. A SuperShock spirállal kapcsolatban azt tanácsolnám, a hagyományos verziót vedd meg, próbáltam a Max-ot, meg egy színeset is, de meg sem közelítik az eredetit :)

      Törlés
    3. Jaj és a régi blogom vedd ki a bloglistából, töröltem a domaint, és rendeltek hozzá tartalmat, de már nem köthető hozzám :) Nemrég láttam meg :)

      Törlés
    4. Múlt hét végén végeztem nagytakarítást és töröltem a már nem működő blogokat és úgy emlékszem, hogy a te régi blogodat is töröltem, de köszönöm az észrevételt :)

      Törlés
  2. De irigyellek a 08-as Rimmel rúzsért, én is nagyon szerettem volna megvenni, de már sehol nem találom :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szilvi, ha gondolod megnézem neked Dorogon/Esztergomban, hátha van :)

      Törlés
  3. Tényleg, a Paese pirosítók! Zseniálisan jók, az utóbbi időben mégis mindig megfeledkezem róluk.

    A körömlakkoknál valami ilyesmi felhozatalra tippeltem volna, mert ezek igazán Rékás színek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem csak a csomagolással vannak fenntartásaim, de a pirosítót nagyon szeretem :-)
      Örülök, hogy így látod, tényleg ezek azok a színek, amelyek beugranak, ha lakkozni támad kedvem.

      Törlés