2015. március 14., szombat

Elhasználtam őket! #1

Elérkezett ez a nap is, a blog első elfogytak bejegyzésével jelentkezem :). Mindig csodálkozom rajta, hogy sok bloggerina havonta készít ilyen bejegyzéseket, mert úgy gondoltam/gondolom nálam nem ennyire látványos a fogyasztási folyamat, éppen ezért elkezdtem félretenni a kiürült flakonokat, és október óta gyűjtögettem szorgosan, hogy végre meg tudjam mutatni Nektek, miket használtam/használok az elmúlt hónapokban.


Elsősorban arcápolási termékeknek mondtam búcsút, illetve egy-két flakon tusfürdőnek, amelyekről nem igazán tudnék mit írni, mivel végezték a dolgukat, valamint egy flakon La Roche-Posay Kerium sampon is elfogyott (Erről írtam már néhány sort ezen a linken)



Az Olay Essentials Complete Care (SPF 15) nappali arckrém normál/érzékeny bőrre a júniusi Pixiboxban lapult. Nagyon szerettem használni és az 50 ml csaknem fél évig elegendő volt mindennapos használat mellett. Könnyű textúrájú arckrém, a kombinált bőrömet nagyon jól hidratálta.
Újravenném? Igen, abban az esetben, ha kapható tubusos verzióban és már elfogyott a jelenleg használt Ziaja kecsketejes krémem.

A La Roche-Posay Hdreane Legere érzékeny, normál-kombinált bőrre javasolt, ami nekem éppen megfelelő, mert amellett, hogy könnyen zsírosodik a bőröm, nagyon érzékeny is: könnyen kipirosodik és a homlokomon, államon sokszor száraz a bőr. Esténként használom az alapos arcmosás, arctisztítás után. Könnyű krém, gyorsan beissza a bőröm, jól hidratál, illatanyag- és parabénmentes, kell ennél több :)?
Újravenném? Egyértelműen. Tavaly február óta köteleztem el magam mellette. Mivel nagyon bevált, már akkor újraveszem, amikor kb. a tubus egynegyedig van még krémmel, nehogy egy nap is nélküle kelljen lefeküdnöm aludni.


Elhasználtam az Avon Reversalist szérumot. Ez a második elhasznált flakon ebből a termékből. Amikor először használtam, nagyon szerette a bőröm: pihe-puha volt reggelente, és mintha az állapota is javult volna. Sajnos ezt a hatást a második körben már nem érzetem, úgyhogy nagyon nyögvenyelősen fogyott végül el.
A Paula's Choice szérumok sem lettek a kedvenceim. Szerintem nem az én bőrömre találták ki őket...nem éreztem különösebb hatásukat, sőt az egyiknél (nem is tudom már melyiknél) alapos utóhidratálásra is szükség volt.

Újravanném? Nem. Nem veszek most egy ideig szérumokat, a hidratálók jobban beváltak.


A Nivea micellás vize,  a Balea tonikja és a Bioderma Sebium arckréme is egynek elmegy termékek voltak. Egyik sem lett a kedvencem, így nem is veszem újra őket.


Az októberi Pixibox rózsa illatú termékeinek örültem legkevésbé, amikor kezembe kaptam a dobozt. Ennek ellenére a sampon és a hajolaj  (Schwarzkopf BC Oil Miracle sampon és olaj, ez utóbbit nem örökítettem meg) lettek végül a kedvenceim az összes termék közül. A sampon nagyon jól habzik, nyugtatja a fejbőrt és pihe-puha hajkoronát varázsol. Az olajról is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Kitűnően ápolja a hajvégeimet és a használata után nem lesz zsíros a hajam és nagyon könnyen ki tudom fésülni a gubancolásra hajlamos tincseket.
Újravenném? A hajolajat megrendeltem teljes, 100 ml-es, kiszerelésben novemberben az iparfumeria.hu-ról, azóta is előszeretettel használom. A sampont is megveszem majd egyszer, de most célzottan a hajproblémámra használok egy gyógyszertári sampont (Plantur 39).

Az Avon argánolajos hajápolója is nagy kedvencem volt, amíg meg nem ismerkedtem a előbb említett olajjal. Újravenni nem fogom, de bátran ajánlom mindenkinek, mert ez is egy nagyon jó olaj. Segít könnyebben fésülhetővé tenni a hajat, ápolja a hajvégeket és nagyon kellemes illata van. Hátránya a Schwarzkopffal szemben az, hogy nehezebb olaj, ezért a hajtöveknél nem ajánlom a használatát, illetve általában drágább, mint a Schwarzkopf (a márciusi és az áprilisi katalógusban 979 Ft/30 ml, azaz 3263 Ft/100 ml, míg a BC 100 ml-je 2690 Ft-ba kerül). Előnye a pumpás kiszerelés, ami könnyebb adagolást tesz lehetővé.


A szeptemberi Pixibagben lapult a CaoNatur száraz, érzékeny bőrre való kézkréme. Nagyon szerettem, ezért is spóroltam vele hónapokig. Jól hidratálta az igénybe vett, száraz bőrömet és az illata is nagyon kellemes. Mindenképpen újraveszem majd, ha elfogytak a felhalmozott kézkrémeim.
Az Essence 24/7 alaplakkja kényszermegoldás volt, amikor nem találtam a BTGN alaplakkot. Jó volt, jó volt, de a BTGN a legjobb :)
Nem vagyok drogériás deó párti, mert imádom a natúr, természetes anyagokat tartalmazó dezodoromat (BorzaSzappan, Meska link itt), de ezt ajándékba kaptam, ezért elhasználgattam a munkahelyemen.
Elfogyott az egyik kedvenc parfümöm, az Avon TTA Amour. Nagyon szeretem az illatát, kellemes, hétköznap is hordható illat, ami hosszan érezhető. Citrusos, de emellett kicsit virágos és kicsit fűszeres is, nagyon jól megálmodták ezt az Avonnál. Már újra is vásároltam, a Little Black Dress mellett ezentúl mindig helye lesz az all-time-favourite iparfümjeim között.
A Maybelline nagykefés spirálja nem lett a kedvencem, akinek hasonlóan kicsi szemei és rövidke szempillái vannak, mint nekem, annak nem ajánlom.

Használjátok valamelyik terméket a felsoroltak közül? Mi a véleményetek róla/róluk?

Szép napot kívánok, köszönöm, hogy ma is benéztetek hozzám!

Réka

6 megjegyzés:

  1. Nagyon sok mindent elhasználtál! Az Avon parfümöt én is szerettem, nekem nyáron végén fogyott el.
    Meglepi tőlem: http://judymuhely.blogspot.hu/2015/03/blogger-dijak.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűű, köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy gondoltál rám ^^

      Törlés
  2. Reka, az a baj a szerumokkal, h nem jol haznaltad. A szerum nem krem. Tehat nem a hidratalo krem helyett kell hasznalni, hanem arctisztitas utan a hidratalo krem ala. Ezert is nem ertem az a mondatot, hogy alapos utohidratalasra van szukseg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen az információt Mia! Egy avonos konferencián egy akkor bevezetésre kerülő szérumot kipróbálhattunk a kézfejünkön, ami akkor pihe-puha bőrt varázsolt, illetve a reversalist után sem használtam hidratálót, ezért gondoltam úgy, hogy egy szérumnak a hidratálás is feladata.

      Törlés
    2. Szerintem ez azért bőrtípusfüggő is, hogy kinek kell a szérum után hidratálnia.
      Az én száraz bőrömnek például mindenképp szüksége van hidratálókrémre, bár némelyik szérum után kifejezetten kevésbé húzódik, mint nélküle.
      Ám sok olyan véleményt láttam, hogy egy zsíros-kombinált bőrre elég volt a víz alapú szérum és nem volt szüksége több hidratálásra.
      A fenti PC szérumokkal nekem az volt a legnagyobb problémám, hogy mivel nem víz, hanem szilikonalapúak, egy cseppet sem hidratálták a bőröm, nagyon húzódott utánuk a bőröm. Míg a víz alapú PC antioxidáns szérum után sokkal kevésbé! Én a helyedben kipróbálnám azt is, szerintem az sokkal jobb, mint a fenti kettő (na jó, főleg mint a Super Antioxidant, mert a másiknak picit más a funkciója)
      http://paulaschoice.hu/termekcsaladok/resist-anti-aging-kombinalt/resist-ultra-light-super-antioxidant-concentrate-serum.html

      Törlés
    3. Köszönöm szépen a tippet és az infókat Pancsi^^ Valószínűleg akkor a szárazságra hajlamos bőröm miatt vannak problémáim a szérumokkal.

      Törlés