2013. február 28., csütörtök

A rúzsozás lépései

Sziasztok Lányok!

Január végén részt vettem egy rúzs-partyn az Avon irodában. A tanácsadónőknek rendezett kis találkozó elsősorban arra volt hivatott, hogy a márka új rúzsait bemutassa, azonban megmutatták nekünk a rúzsozás lépéseit, ami hosszabban tartó eredményt biztosít. Pontosabban nem mutatták, hanem elmondták, mi pedig végigcsináltuk az egyes lépéseket, a kiszemelt, nekünk tetsző rúzzsal. Én az azóta megvásárolt Caressing Coralt próbáltam ki, amit már Nektek is megmutattam.

A rúzsozás lépései a következők:

1. Radírozás - Az elhalt hámsejtek eltávolítása az szánkon is fontos. Több gyártó forgalmaz speciális, ajkakra való radírt, a blogokon legtöbbször a Lush termékeivel találkozom, úgy vettem észre, hogy a popcornos ajakradír örvend nagy népszerűségnek. De kiváló alternatíva lehet a cukor-olívaolaj páros is. Nekem most a Meskán vásárolt epermagos-joghurtos bőrradírra esett a választásom. Igyekszem környezettudatos lenni a szépségápolásban is, így lassan a bolti krémek helyét átveszik a minimális csomagolóanyagú, ám annál gazdagabb textúrájú, természetes alapanyagokat tartalmazó termékek. Ennek a radírnak finom eper illata van, szinte mint a kertben illatozó gyümölcsnek. Mindemellett kíméletesen radíroz, a magok nem sértik fel a bőrt, a joghurtnak köszönhetően pedig finom, puha lesz a bőröm, így a számra is tökéletesen megfelel.
 
2. Hidratálás - Ez az, amit nem kell túlragozni. A száj érzékeny pont, hamar kicserepesedik, főleg télen, így a megfelelő ápolás nem maradhat el. Erre a célra az elmúlt időben az Avon méhpempős ajakbalzsamját használom.
A szám radírozás és hidratálás után
3. Alapozás - Ahhoz, hogy tartós maradjon a rúzs, csakúgy mint az arc többi részén, az alapozás is fontos lépés. A rúzspartin az idő rövidsége miatt, nagyon gyorsan követték egymást az egyes lépések, így egyik terméknek sem volt ideje rendesen beszívódni. Én azt tanácsolom, hogy hagyjatok mindent kicsit "száradni" és ha erre nincs időtök, akkor a zsebkendőbe "harapós" módszert alkalmazva gyorsan megszabadulhattok a felesleges kencéktől.
Az Avon irodában először egy átlátszó primert (Avon MagiX sminkalap) vittünk fel, majd egy bőrszínünknek megfelelő alapozót kentünk a szánkra.


Szerintem ennyi dolog már kicsit sok volt, úgyhogy én a két terméket a MUA szemhéjalapozómmal váltottam ki.

4. Kontúr - A jó kontúrceruza megegyező árnyalatú a rúzzsal. Ha nincs ilyenünk, akkor világosabb színnel dolgozzunk. A szájceruza előnye, hogy a szánkat optikailag nagyíthatjuk, kicsinyíthetjük vele. Nekem úgy jó a szám, ahogy van, így én egyszerűen a szélekre használtam a MUA piros kontúrceruzámat (Red drama). Ezután egy újabb réteget képezve a szánk egész területét színezzük ki a ceruzával (szerintem ez sem feltétlen szükséges).

5. Rúzsozás - A hosszas bevezető után jön a lényegi rész ^^. Ha intenzívebb színt szeretnénk, akkor kenjük fel magában a rúzst, ha viszont visszafogottabb eredmény a cél, akkor jön képbe a rúzsecset. Én gyakran használom, az előbb említett ok és a precízebb felvitel miatt. Élénk rúzsoknál én már-már kötelezővé tenném a használatát. Úgyhogy Lányok, elő a rúzsecsettel :)
A gyönyörű kis MUA burgundi rúzsomat használtam (Shade 8) végül két rétegben. Az első réteg után zsepiharapás jött, majd az újabb adag rúzs.



Ugyan macerás ez a procedúra, és hétköznapokon a reggeli készülődések során nincs idő rá, de hétvégéken,  bulik, ünnepségek, színházlátogatások során jól jöhet, ha nem kell azon izgulni, hogy vajon a helyén van-e minden. Tapasztalat, hogy tényleg tartósabb lesz a rúzs a számon, úgyhogy érdemes követni az öt pontot.

Használt termékek:


Szoktatok így rúzsozni? Melyik rúzsotokért nyúltok mostanában először?

Köszönöm, hogy benéztetek hozzám. Szép estét kívánok.
Réka

4 megjegyzés:

  1. Nálam rúzs- és időfüggő, mit hogy használok, bár sajna ajakradírozás nem volt mostanában, rá kéne venni magamat :D
    De általában hétköznap csak ajakápoló+rúzs aztán kész :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is ez a két dolog a mindennapos, ajakradírozás max hétvégén van, jelesebb alkalmakkor pedig jöhet az egész ötlépcsős folyamat.

      Törlés
  2. Szerencsés vagy, hogy tudsz rúzsozni... Én akárhogy ápolom, radírozom, ilyen olyan alapot viszek fel a szám botrányosan repedezett T.T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes lehet kipróbálni valamilyen ápoló olajat a szádon, pl olívaolajat, kókuszolajat, hátha használ. A másik tippem a bőséges folyadékbevitel, hiszen ha nem tápláljuk belülről a szervezetet, akkor a külső ápolás is csak ideig-óráig tart.

      Törlés