2016. március 1., kedd

Apró örömök #45

Két hétig csend honolt a blogon, ami az apró örömöket illeti. Nem mintha nem történt volna semmi, hiszen mozgalmas/izgalmas/néha riadt napokon vagyunk túl. Természetesen igyekeztem pozitívan szemlélni a történéseket, így azért sok pozitív élménnyel is gazdagodtam. Nem garantálom az időrendiséget, de igyekszem mindenről szót ejteni (még jó, hogy van egy csodás Lifebookom, ahová szorgalmasan jegyzetelek :)):

♥ Tesóm 25 éves lett, a hétvégi köszöntés után a nagy napon telefonon is tudtára adtam, hogy bizony ő is öregszik.
♥ Anya nálunk töltött 5 napot: ez idő alatt takarítottunk, lomtalanítottunk, szobát gletteltünk, szobát festettünk, tehát sokat haladtunk a lakás bababaráttá formálásban. Köszönöm Anya!
♥ Kiváltottam a Promobox várandós csomagját.
♥ Francia krémes.
♥ Levelem érkezett Bettitől, A felhők fölött örökké kék az ég blog írójától, a szuper kis csoportunk (Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége) adminjai által szervezett képeslapküldő játéknak köszönhetően :). Imádtam a levélke és a kis diy lap minden egyes sorát!
♥ A 32 hetes ultrahang is esedékes volt, Dalma szép nagy már (ijesztgetnek is rendesen, hogy óriásbébi lesz, de úgy vagyok vele, hogy éppen akkora, amekkorának neki lennie kell)
♥ Ultrahang utáni reggeli Anyával a Lipóti Pékségben. Az egyetem alatt sokszor itt szereztem be a tízóraimat, így nosztalgiáztam egy jót.
♥ Limonádézás/kávézás/teázás Natival, aki az olaszországi útja előtt, betegen is szakított időt rám. Köszönöm ezt a csajos két órát!
♥ Apafej 29 éves lett. Mivel tortát nem kért, croissant sütöttem neki. Pontosabban együtt készítettük, hiszen a tészta nyújtásában és töltésében ő is segédkezett. 
♥ Bevásároltunk Dalmának. Rossmannban megvettünk minden szükséges apróságot (köszi Rossmanó program a kedvezményekért :)). Kinéztük/megrendeltük a babaszoba bútorait, nézegettünk babakocsikat, egyszóval hasznos kis szombat volt.
♥ Szülinapi buli Gábor rokonainál, finom vacsorával és még finomabb tortával.
♥ Virág baba négy hónapos volt február 22-én!
♥ Védőnői látogatás, mindent rendben talált :)
♥ 23-án este megjártuk a szülészet ügyeletét. Öröm az ürömben, hogy egy órán át hallgathattam a Kisbaba szívverését. Az egyik mindenórás kismama felemás zokniján is jót mosolyogtam, mint kiderült, ez az ő kabalája. És ami még vicces volt, hogy Gábor nem jöhetett be velem az ügyeletre (na ez nem volt az), ezért a váróban várt rám. Amikor kiértem a vizsgálatok után (kb. 2 órát voltam benn) nem volt sehol, gondoltam lement a kocsihoz. Kimentem az utcára, sehol senki, szépen visszabattyogtam az emeletre és ott volt. Mint kiderült 10 perccel azelőttig türelmesen várt, aztán valamiért lement az autóhoz, és szépen elkerültük egymást, mert persze én másik úton mentem ki.
♥ Éva magazin.
♥ Pénteken vettünk egy szobainast egy szép kis komódot Dalma ruháinak, majd Apa egy órát hagyott vásárolgatni . Persze nem jöttem ki üres kézzel az üzletekből, néhány babaruha, egy zenélős játék és egy könyv is hozzánk került.
♥ Lélekmelengető üzenetváltások Eszterrel.
♥ Ezen a hétvégén két egyetemi barátunk volt nálunk. Segítettek az előbb említett komódot összerakni, bútorokat cipelni és sufnit takarítani. Cserébe finomakat főztem nekik és vasárnap még egészségesebb sajttorta is került az asztalra.

Promobox és a levélkék Bettitől
A komód
Szobainas és a várva várt magazinom
Cukiságok 
Köszönöm, ha végigolvastátok a bejegyzést, legyen gyönyörű márciusi napotok!

Réka

12 megjegyzés:

  1. Már nagyon várom Dalma babát! <3
    Öröm látni, hogy milyen tevékeny, szorgalmas kismama vagy!

    VálaszTörlés
  2. Hű, már nincs sok hátra!
    Remélem minden rendben van már a kis Dalmával és nem ijesztget benneteket többször! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már tényleg nincs, 6 hét pikk-pakk elrepül <3 Nem a Baba ijesztgetett, hanem én rémisztgettem mindenkit a vérnyomásommal, meg a 140-es pulzusommal. Szerencsére ez egyszeri alkalom volt (mármint aznap egész nap rosszalkodott a vérnyomásom), de nagyon megijedtünk.

      Törlés
  3. Jaj Réka,megint mennyi apró öröm :) Imádom ezt a rovatot!!!
    Szeretem amikor Dalmáról írsz,annyira jó neki hogy ilyen vidáman várják a szülei!!Örülök hogy eljutottál cukiságokat venni,én is akárhány üzletben járok,mindenhol megnézem a babaruhákat és a színes kis játékokat.Legszívesebben már most beraktáraznék belőlük otthonra (mintha később már nem lennének) :) Nagyon boldog finish-t kívánok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Eszti! Már erre a hétre is gyűlnek a pozitív élmények :) A babaholmik mellett lehetetlen nem megállni :)

      Törlés
  4. Engem is mindig ezzel ijesztgetnek, hogy hú de nagy baba lesz. 33 hetesen 2340 g volt. Most vagyok 36. Csak jövő héten mérik újra, de én már drukkolok, hogy ne várja meg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tesóm babája 36 hetesen 2900 g volt, őt is ijesztgették, aztán a 39. héten megszületett Virág 3200 g-mal, szóval nem lett óriásbaba. Nekem a 33. héten 2500 g-ot becsültek...úgyhogy tényleg nem aprócska :) Én azért szeretném, ha Dalma időben születne, mégis csak az az ideális neki, ha benn tud fejlődni a pocakban...aztán lehet két hét múlva már én is hasonlóan érzek majd mint Te :)

      Törlés
  5. Jó volt olvasni! :) A becslést az csak becslés.., nem kell annyira komolyan venni. :) Jó finish-t kívánok én is, és sok türelmet. :) Cukik a ruhák és Vidám mesééééék -imádom! :) Domi is -most éppen a Négy kis ezermestert (a "szekerest") olvassuk újra és újra.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Ági! Egyre többen vagyunk, akik szeretjük a Vidám meséket. Örülök, hogy a gyermekeink is megismerhetik ezeket az aranyos történeteket :) Keresztfiamnak is mindig van valami kedvenc meséje, amit Anyukája már nagyon un, de ő képes lenne órákon keresztül hallgatni :)

      Törlés