2016. január 11., hétfő

Nyereményeim tesztje - 2. rész

Sziasztok!

Folytatom a pénteken kezdett "sorozatom", amelyben a tavaly kézhez kapott nyereményeimet mutatom be Nektek.


Karácsony előtt  értesültem arról, hogy Juctus (Be Beautiful and Smile!) játékán én lettem a nyertes, a csomagot így még az ünnepek előtt magaménak tudhattam.
Dermacol termékekhez nem volt még szerencsém, itthon nem is nagyon kaphatóak (kivéve Iparfümérián), viszont olvastam, hogy a cseh márka ikonikus darabjai Hollywoodot is megjárták. 

Amire nagyon kíváncsi voltam az az átlátszó univerzális szájceruza. Azt ígéri, hogy láthatatlan kontúrt ad az ajkaknak és megelőzi, hogy a rúzs "felfusson a barázdákba" (prevents lipstick from feathering, fogalmam sincs ezt hogy lehetne szépen magyarra fordítani, azért tettem idézőjelbe a saját verziómat :)). Hatékony formulája hialuronsavval és peptidekkel kitölti a finom vonalakat, simává teszi és hidratálja az ajkat. Felvihető a teljes száj felületére is, ekkor a rúzs vagy szájfény megfelelő alapja lehet.


Kinézetre olyan, mint az összes többi szájkontúr, de a ceruzabél, állagra és színre, ajakápolóra hasonlít inkább. Tetszik az elképzelés, hogy bármelyik rúzsommal használhatom és nem kell minden termékhez külön kontúr. A kivitelezés már nem ilyen egyszerű, nehéz, hogy nem látom hol húzom a kontúrvonalat. A teszthez olyan rúzst választottam, ami már mászott el az ajkaimról, ez a Catrice Ultimate Colour 310-es Red My Lips árnyalata.

Kontúr nélkül
Kontúrral
Elsősorban a felső kontúrnál látványos a különbség. Amíg az első képen látszik, hogy felszökött a rúzs a száj vonala fölé, addig a második képen ennek nyoma sincs.

Működni működik a dolog, a használata gyakorlás kérdése. Mivel a piros rúzs mániám miatt gyakran rajzolgatom körbe a szám szélét, lassan csukott szemmel is tudom az ívet. Első kontúrként nem ajánlanám a Dermacol termékét, viszont ha már rutinosabbak vagytok a kontúrozásban tényleg egy univerzális terméket kaptok egy szájceruzában. A végére egy lényegtelen információval szolgálnék, ami a ceruza illata: engem egy az egyben Anya régi szemhéjpúdereire, rúzsaira emlékeztet, amikkel nagyjából 20-22 éve játszottunk "kozmetikusosat" Húgommal és Unokatesómmal. Szerintem régen minden sminkterméknek ilyen egyen illata volt, mindenesetre nekem tetszik és jó élményeket idéz meg bennem <3.

A következő termék szintén Dermacol márkájú. Egy szájfény (Dermacol 07). Nem kedvelem a szájfényeket, nem tetszik a csúszós állaguk, viselésükkor minden pillanatban attól félek, hogy az egész arcomon elkenődnek...csak úgy spontán. A véleményem az esküvőnkkor változott valamelyest, amikor a kozmetikusom átlátszó szájfényt tett a rúzsomra. Rúzs felett viselve már nem annyira rémisztő.

Visszatérve a konkrét termékre. 6 ml-nyi mennyiséget tartalmaz a formás kis műanyag tok. Masszív csomagolás, kézre álló kupak, korrekt, minőségi hatást kelt bennem.


A színe a tégelyben málna piros, az ajkakon inkább rózsaszín. Applikátorral nyerhető ki a beltartalom, ami egyszerre éppen akkora mennyiséget vesz fel, ami a felső (vagy alsó) ajkaim kipingálására elegendő. Ha már a kontúrnál megemlítettem az illatot: amikor leveszem a kupakot, olyan, mintha egy csomag epres Maoamot bontanék ki, de nem ám a hagyományos verziót, hanem a "sour" fajtát, az édes és fanyar illatok kombinációja nálam indig telitalálat.


A számon az élénk piros helyét a könnyed sötét rózsaszín váltja fel. Ez még az a szín, amit el tudok magamon képzelni, ha valaki a rózsaszínt és a szájszínt egy lapon emlegeti.

Viselni önmagában olyan, mint a többi szájfényt: csúszós érzetet kelt, viszont ami pozitívum, hogy nem ragad össze tőle a két ajkam. Aki szereti a szájfényeket annak bátran ajánlom, mert a maga nemében nagyon jó termékről van szó, aki pedig olyan megrögzött rúzspárti, mint jómagam, maximum rúzs fölé javaslom. Pénteken, a bejegyzés megírása előtt orvoshoz kellett mennem és a Maybelline Hollywood Red árnyalata felé kentem fel, ugyan a rúzs magában is csodaszép, a szájfény csillogásával még szebb eredményt értem el.

Az utolsó nyeremény, ami a csomagban lapult, egy Rimmel Glitter fedőlakk, a 019-es Disco Diva.


Szeretem a csillámos fedőlakkokat, hiszen egy egyszerű manikűrt is érdekesebbé tehetnek, főleg az olyan darabok, amelyekből ilyen egyszerűen kinyerhető a sok kis csillám és nagyobb glitter is. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom ez a cukiság hamar helyet kapott a szívemben. A csillámok színe változatos, van kék, zöld, lila, ezüst, a glitterek egyértelműen halvány rózsaszínek.

Csomagolása a 60 seconds lakkoknál megszokott üvegcse, ecsete a kedvenc formám, azaz a szélesebb, kerek végű ecset. Még mindig azt mondom, hogy az ilyen ecsettel a legkönnyebb dolgozni, mert szépen teríti a lakkot a körmön és akár két párhuzamos ecsetvonással is lefedhetjük a teljes körömfelületet.



A képeken látszik, hogy sötétebb és világosabb lakkokon is jól mutat a fedőlakk. Most csak egy rétegben használtam a Disco Divát, de plusz egy réteggel még intenzívebb hatást érhetünk el. 

Ha a bulizós Rékának lett volna ilyen fedőlakkja, szinte minden alkalommal használta volna. Bár a nagypocakos Réka sem utasít vissza egy kis csillogást a mindennapokban, így ajánlom mindenkinek, aki hozzám hasonlóan kedveli a csilli-villi lakk csodákat.

Ismeritek a Dermacol márkát? Használtok valamilyen terméket tőlük? A Rimmel körömlakkokkal milyen a kapcsolatotok? Fedőlakkot próbáltatok már a márkától?

Legyen szép napotok, kellemes hétkezdést kívánok mindannyiótoknak!

Réka

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy elnyerték a tetszésedet a termékek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm még egyszer, örülök, hogy kipróbálhattam őket ^^

      Törlés