2014. december 8., hétfő

Novemberi vásárlásaim

Novemberben igyekeztem körültekintően költekezni. Ügyesen elkerültem a boltokat, azonban a webshopok akarva akaratlanul a szemem elé kerültek, bár azért ezeken a felületeken is próbáltam olyan dolgokat vásárolni, amire igazán szükségem van. November elején értesültem az iherb akciójáról, ami keretein belül a Real Techniques és E.L.F. termékeket 20%-kal olcsóbban lehetett megvásárolni. Még várom a november 11-én leadott rendelésem, kicsit csalódott vagyok, hogy a megígért két hetet nem tudták tartani , de nagyon bízom benne, hogy hamarosan kézhez kaphatom az első csomagom tőlük. 

Az iherb csomag késlekedését némiképp enyhítette két másik csomag érkezése. Rendeltem ismét az iparfümériától, valamint elérkezettnek láttam az időt, hogy én is kipróbáljam a Paula's Choice márka néhány termékét. 


A La Roche-Posay érzékeny fejbőrre való Kerium samponját lassan egy éve használom. Használatával sikerült kitolnom a hajmosást 1-2 napról 2-3 (néha 4) napra, ami nagy szó az én gyorsan zsírosodó vékonyszálú hajamnál. Gyógyszertárakban is kapható a sampon, azonban ezzel a 400 ml-es kiszereléssel én csak az iparfümérián találkoztam. Az ára nagyon kedvező, ha a 200 ml-es patikai kiszerelés árához viszonyítjuk. 


Mivel az iparfüméria 990 Ft-os szállítási költséget számol fel, mindig több terméket vásárolok tőlük. A Schwarzkopf BC OIL Miracle hajolajának mintája az októberi Pixiboxban lapult. Elsőre nagyon visszataszítónak éreztem az olaj illatát, hetekig nem is nyúltam hozzá. Aztán elfogyott az avonos olajam, így jobb híján maradt a BC minta. Az első használat óta nem tudok betelni vele: csodálatosan puhává varázsolja a hajam, érezhetően megkönnyíti a kifésülést és nem marad utána zsíros érzetű a hajam. Tehát nagyon pozitív csalódás volt a termék, így nem volt kérdés, hogy megveszem-e a 100 ml-es kiszerelést.

A Paula's Choice weboldalán mintákat vettem. Meglehetősen drágák a teljes kiszerelésű krémek, így elsőre inkább szerettem volna próbát tenni egy-két szimpatikus termékkel és ha valamelyik nagyon beválna, már nyugodt(abb) szívvel adnám ki a pénzt érte.
Az iparfümeriától kapott minta termék is erre a képre került (Goldwell 10 ml-es samponminta)
Kétféle szérumot - Resist Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum és Resist Super Antioxidant Concentrate Serum, egy nappali arckrémet - Skin balancing Ultra-Sheer Daily Defense és egy deluxe mintás hidratálót ( Resist Barrier Repair Moisturizer) vettem.

A szérumok közül az elsőt használtam már háromszor, főleg a homlokomra, mert itt már látható jelei vannak a koromnak. Szép puha lesz tőle reggelre a bőröm, de a felkenés után mintha kicsit szárítaná a homlokomat. Az 1 ml-es mintából nagyjából még egy használatra elegendő szérum maradt, ha elfogy, kipróbálom a másik szérumot is, hátha annál elmarad a szárító érzés és csak a pozitív hatások maradnak.

A nappali arckrém teszi a dolgát, gyorsan beissza a bőröm, de igazából nem érzek különbséget közte és az Olay nappali krémem közt.

Ugyanez a helyzet a hidratálóval is, érzésre ugyanolyan mint a jól bevált LRP Hydreane Legere krémem.


Természetesen még tesztelem majd a PCh krémeket, de úgy érzem, annyival nem jobbak, mint a megszokott kis krémeim, hogy érdemes lenne értük magasabb összeget fizetni. Szérumot korábban az Avontól használtam, de egy idő után besokallt tőle az arcbőröm. Remélem a PCh szérumokkal nem ez lesz a helyzet, mert jól jönne a bőrömnek egy kis plusz ápolás és egy kis megelőzés.

Használjátok valamelyik terméket a felsoroltak közül? 

Köszönöm, hogy ma is benéztetek a blogra, legyen szép estétek!
Réka

9 megjegyzés:

  1. Nem akarlak elkeseríteni, de remélem min. ajánlott csomagot fizettél az iherbes rendelésed esetén. Nekem 3 rendelésem volt novemberben, ma érkezett meg a 3., szerintem az első pont nov. 11-es volt, de az már régóta megérkezett. Se a sima postázásnál se a regisztráltnál nem kártalanít az iherb, ha elveszik (oda is írták non-refundable), de a regisztráltnál legalább tudod követni a neten, hogy merre jár a csomagod. Karácsony közeledtével sok csomag veszik el sajnos. Sokszor rendeltem onnan, de azért nem tartott 4 hétig a kiszállítás soha! Amerikából mindent postáznak 1-2 nap alatt, nem ott szokott lenni a galiba, hanem itthon.
    Ma érkezett az utolsó csomag amit vártam és nov. 16 adták fel. Vidéken lakom, tehát Pesten is dekkolt a csomag egy darabig az biztos, mire kihozta a postás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól tartok én is, hogy elveszett a csomagom, de olvastam fórumokon, hogy mással is volt már olyan, hogy egy hónappal a rendelés után kapta kézhez a csomagját, ezért nem adom fel :-) a legolcsóbb postázást választottam, mert arra számítottam, hogy ha Kínából simán ideérnek a csomagjaim, akkor talán az újságból is.

      Törlés
    2. Az amerikai csomagok mindig lassabbak nálam. Egy epernetes rendelés nekem is úton van még (ami ugye Hong Kongból jön), november végén rendeltem, de az legalább ajánlott küldemény lesz és az epernet kártalanít ha nem érkezne meg. Azért remélem ideér a tiéd is és az enyém is.
      Az iherbes nem reges csomagokkal az a baj, hogy sima levélnek számít (akkor is ha dobozban van) és nem kell aláírni. Ha a postás nem jó fej, lerakja a küszöböd elé ha nem vagy otthon és elmegy, bárki elviheti (pedig csak egy értesítőt kellene bedobnia), ill. az elosztópontokon is ellophatják simán. Ünnepek felé több csomag nem ér célba, ezért én már nem rendelek karácsonyig semmit külföldről már.

      Törlés
    3. Megérkezett az epernetes csomagom... Svédországban átcsomagolták, viszont nem az ajándék kockát jelölték be rajta, ahogy szokták régen, ilyenkor azért szemfülesek a vámosok. A csomagom 6346Ft volt, ezért még nem kellett áfát fizetnem, de így nem merek nagyobb értéket rendelni, mert ha nem ajándéknak jelölik fizethetek 22 Euro felett már.

      Törlés
    4. Örülök, hogy megérkezett a csomagod :) Ma az enyém is megjött iherbről, kimondhatatlanul boldog vagyok :) hatalmas kő esett le a szívemről.

      Törlés
  2. Sziasztok. Én is Nov 13-án adtam fel rendelést, de még hozzám sem érkezett meg. Nem leszek túl boldog ha ide se ér :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én éppen egy hónapja rendeltem, és ma megérkezett a csomag, úgyhogy lassan hozzád is meg kell érkezzen!

      Törlés