2014. november 30., vasárnap

MintaMánia - 1. Rózsás-virágos

Nagyon megtetszett Timi mintás kihívása, azonban szerdára nem sikerült elkészítenem a tervezett manikűrt, ezért magamban már le is mondtam a kihívásban való részvételről. Ma reggel azonban az utolsó őszi, kissé hűvös reggel meghozta a kedvem az alkotáshoz. Szerencsére a fények is viszonylag jók voltak, így gyorsan kiköltöztem az emeleti "gardróbszoba"(1) ablakába és igyekeztem több szögből megörökíteni az elkészült rózsás manikűrt:Korábban is készítettem már hasonló manikűrt, azonban most a színeken változtattam és igyekeztem az ősz hangulatát idéző színekkel játszani. Miután a reggeli teám után nyúltam és kezembe került az új (muffinos) bögrém, amit az angoltanáromtól kaptam névnapomra, úgy döntöttem, hogy a képek háttereként megörökítem őt is, mert remekül illik a manikűr hangulatához.Érdekes módon a jobb kezemen szebben sikerültek a virágok, ezért most a bal kezem munkáját is nyugodt szívvel mutatom meg Nektek.Sajnos az elmúlt években nem olvasok annyit, amennyit szeretnék. A Gergő és az Álomfogókat tavaly karácsonyra kaptam Tesómtól, mert Szilvinél (2), a Mesevilágom blog írójánál, olvasottak alapján nagyon megtetszett a könyv. Körülbelül két hete kezdtem olvasni a regényt, aminek története magába szippantott és csak úgy falom a sorokat. Alapjában véve nem szeretem a varázslós, boszorkányos meséket, de ez a könyv annyira varázslatos világba repít, és olyan szerethető karaktereket vonultat fel, hogy nem lehet nem szeretni a történetet. Amiért külön nagyon hálás vagyok az írónak, hogy a magyar ősök is helyet kaptak a műben és a könyv nyelvezete is kifogástalan és nagyon választékos. Hihetetlen felüdülés, ha az ember ilyen különleges könyvet olvashat.Nem tartom kizártnak, hogy hamarosan egy könyv, vagy könyvillusztráció inspirálta manikűr is helyet kap majd a blogon.

Használt lakkok:


A körömlakk-készletem nagy szelektáláson esett át és a manikűr elkészítése előtt realizálódott bennem, hogy nincs zöld lakkom, de nem keseredtem el: kevertem magamnak egy kis zöldet.

Hogy tetszik az elkészített manikűr? Milyen könyvet olvastok éppen? A Gergő és az Álomfogókat olvastátok már?

Köszönöm, hogy benéztetek ma is hozzám, legyen gyönyörű napotok.

Réka

(1)  Ez az a szoba a házban, ami már minden volt: konyha, hálószoba, a frissen mosott ruhák szobája és most az a helyiség, ahol szinte mindenkinek van egy szekrénye a ruháinak, így lett gardróbszoba
(2) Szilvi ha olvasod a bejegyzést, megköszönném ha belinkelnéd a könyvajánlód, mert sajnos én most nem leltem rá a blogodon.

4 megjegyzés: