2014. november 30., vasárnap

MintaMánia - 1. Rózsás-virágos

Nagyon megtetszett Timi mintás kihívása, azonban szerdára nem sikerült elkészítenem a tervezett manikűrt, ezért magamban már le is mondtam a kihívásban való részvételről. Ma reggel azonban az utolsó őszi, kissé hűvös reggel meghozta a kedvem az alkotáshoz. Szerencsére a fények is viszonylag jók voltak, így gyorsan kiköltöztem az emeleti "gardróbszoba"(1) ablakába és igyekeztem több szögből megörökíteni az elkészült rózsás manikűrt:



Korábban is készítettem már hasonló manikűrt, azonban most a színeken változtattam és igyekeztem az ősz hangulatát idéző színekkel játszani. Miután a reggeli teám után nyúltam és kezembe került az új (muffinos) bögrém, amit az angoltanáromtól kaptam névnapomra, úgy döntöttem, hogy a képek háttereként megörökítem őt is, mert remekül illik a manikűr hangulatához.



Érdekes módon a jobb kezemen szebben sikerültek a virágok, ezért most a bal kezem munkáját is nyugodt szívvel mutatom meg Nektek.



Sajnos az elmúlt években nem olvasok annyit, amennyit szeretnék. A Gergő és az Álomfogókat tavaly karácsonyra kaptam Tesómtól, mert Szilvinél (2), a Mesevilágom blog írójánál, olvasottak alapján nagyon megtetszett a könyv. Körülbelül két hete kezdtem olvasni a regényt, aminek története magába szippantott és csak úgy falom a sorokat. Alapjában véve nem szeretem a varázslós, boszorkányos meséket, de ez a könyv annyira varázslatos világba repít, és olyan szerethető karaktereket vonultat fel, hogy nem lehet nem szeretni a történetet. Amiért külön nagyon hálás vagyok az írónak, hogy a magyar ősök is helyet kaptak a műben és a könyv nyelvezete is kifogástalan és nagyon választékos. Hihetetlen felüdülés, ha az ember ilyen különleges könyvet olvashat.



Nem tartom kizártnak, hogy hamarosan egy könyv, vagy könyvillusztráció inspirálta manikűr is helyet kap majd a blogon.

Használt lakkok:


A körömlakk-készletem nagy szelektáláson esett át és a manikűr elkészítése előtt realizálódott bennem, hogy nincs zöld lakkom, de nem keseredtem el: kevertem magamnak egy kis zöldet.

Hogy tetszik az elkészített manikűr? Milyen könyvet olvastok éppen? A Gergő és az Álomfogókat olvastátok már?

Köszönöm, hogy benéztetek ma is hozzám, legyen gyönyörű napotok.

Réka

(1)  Ez az a szoba a házban, ami már minden volt: konyha, hálószoba, a frissen mosott ruhák szobája és most az a helyiség, ahol szinte mindenkinek van egy szekrénye a ruháinak, így lett gardróbszoba
(2) Szilvi ha olvasod a bejegyzést, megköszönném ha belinkelnéd a könyvajánlód, mert sajnos én most nem leltem rá a blogodon.

4 megjegyzés: