2013. február 10., vasárnap

Újabb gyöngyszemek

Sziasztok Lányok!

A rúzsgyűjteményem február elején két csodálatos taggal bővült. A Caressing Coralt, ami az Avon Perfect Kiss 24 árnyalata közül a legjobban megtetszett, már láthattátok az előző bejegyzésben. A másik gyöngyszem csütörtökön érkezett meg hozzám, a Make Up Academy 50%-os gigaakciójának köszönhetően, ez pedig a név nélküli, 8-as árnyalat.

A Caressing Coral (- magyarul - Simogató/hízelgő korall) alján az árnylathoz közel eső színű matrica található, amin az árnyalat neve, gyártási száma(?), származási helye található. Ezzel ellentétben a MUA a tégely aljába is töltött egy kicsit a rúzsból, ami nekem jobban tetszik, hiszen ha egy Superdrug üzletben választottam volna ki az árnyalatot, akkor már ott láttam volna, mit rejt a tégely. A rúzs alsó része le is csavarható, így egy kis plusz rúzsra is szert tehetünk, ha elfogyott a fő tartalom (ami nálam még soha nem fordult elő). 
A piszkos anyagiak: Caressing Coral: 999 Ft volt a 2-es katalógusban, de az új kampány alatt is ennyiért juthattok hozzá. A MUA rúzs pedig mai árfolyamon 166,8 Ft-ba került (50 penny).


Mindkét rúzs csomagolása tetszik. Az avonos szép és letisztult ezüst színű, míg a MUA egyszerű fekete, viszont a mintatartós aljával és az ezüst felirattal mégsem kelti bennem az olcsó rúzs hatását. Esztétikai hátrányuk, hogy ujjlenyomatgyűjtők. Ez persze könnyen korrigálható egy pulcsiujjal vagy egy papírzsebkendővel is ^^.


A kupakot levéve megcsodálhatjuk a rúzsok színét. A Shade 8 burgundi vörös, apró arany csillámokkal, a C.C. pedig olyan árnyalat, amely a szemem előtt van, amikor korall színről beszélünk.


A fedésük jó, és a számon is nagyon tetszenek, bár Apa szerint a burgundi nem az én színem. Ennek ellenére használom, a furcsa vonzalmam a sötét (elsősorban természetesen a piros) rúzsok iránt leküzdhetetlen :). Tartósság szempontjából nincsenek a topon, általában addig vannak a számon, míg beérek a munkahelyemre, megiszom a tejeskávém és elfogyasztom a reggelimet. Ez nagyjából egy órát jelent. Persze nem panaszkodom, mert még nem találkoztam olyan rúzzsal, ami ennél tovább tartott volna.

Megnéztem mit ígérnek a gyártók: "Perfect Kiss ajakrúzs krémes, hidratáló formulával, gyümölcsenzimekkel és természetes olajok keverékével, a puhább, simább, teltebb ajkakért. SPF 15 fényvédelemmel.
Hatása: A felmérésben részt vevő nők 96%-a szerint ajkaik puhábbá és simábbá váltak. A gyümölcsenzim réteg láthatóbban simábbá teszik az ajkak felületét. Fedés-teljes."

A krémesség és a fedés tényleg jó, a hidratálást nem tudom alátámasztani, mert mindig használok ajakápolót rúzsozás előtt, de ha a nők 96%-a hidratálónak értékelte, az jelent valamit. A 24 árnyalatot megnézhetitek az Avon online katalógusában is, ha megtetszik valamelyik árnyalat és nincs a közeletekben tanácsadónő, akkor  fordulhattok hozzám is, nem nagyon mondtam még, de öt éve avonozom, és sok mindenben tudok segíteni. Ha nem vagytok biztosak egy árnyalatban, akkor mintát is szívesen küldök. 

A MUA honlapján nem igazán találtam leírást a rúzs jótékony hatásairól (csak arról, hogy jól pigmentált és milyen nagyszerű az 1 fontos ár, ami mind igaz :)). 

Összességében nagyon elégedett vagyok mindkét rúzzsal.

Nektek megvan valamelyik rúzs? Mi a véleményetek róla?

Réka

5 megjegyzés:

  1. Egy AVON-os rúzsom van, évekkel ezelőtti, de szeretem nagyon, még mindig bírja krémes és nem kopik le gyorsan csináljak bármit. A MUA-sat még várom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt még megkérdezhetem, hogy kb. hány nap volt mire megkaptad a MUA rendelést? :) Ha Január 25.-én rakták hajóra, kb. mikorra érhet ide?

      Törlés
    2. Január 23-án adtam le a rendelést, azt nem tudom, hogy mikor postázták, de csütörtökön ért hozzánk (02.07). Szerintem lassan mindenkihez meg kell érkezzen a csomag ^^

      Törlés
  2. Elég jó színe van mindkettőnek, bár a MUA színe nem áll hozzám közel, de nagyon is tetszik :]

    VálaszTörlés