2012. október 20., szombat

Pénteki terülj-terülj asztalkám

Sziasztok!

Tegnap korán hazaértem a munkából, ezért elhatároztam, annak örömére, hogy a hosszú hétvégét nálunk tölti a párom, meglepem valami finomsággal. Múlt héten, amikor a 'nemnevezemnevén' bolti croissant majszolta nagy élvezettel, tudtam, hogy meg kell mutatnom neki milyen az IGAZI croissant. Tehát csütörtökön végigbogarásztam néhány oldalt a megfelelő recept után kutatva. Az eredeti kifli recept nagyon macerás, úgyhogy egy expressz megoldást választottam. A receptet a Limara péksége blogon találtam. Annyit változtattam rajta, hogy 8 rész helyett csak négy részre osztottam a tésztát, így négy lapot helyeztem egymásra. A kifliket sajttal és párizsivel töltöttem meg és kefírrel kentem meg a tetejét :). A képeket ma reggel készítettem, a 11 darabból ez a kettő maradt meg :).




Amíg a kifli tésztája a hűtőben pihent, elkészítettem a vaníliás karika tésztáját is. Soha nem úgy sütök, ahogy a receptekben le van írva, mindig változtatok, mindig kísérletezek (szakmai ártalom és családi vonás :)). Most annyit tettem, hogy 5 dkg liszt helyett 5 dkg darált kekszet tettem a tésztába. Gondoltam, így jobban hasonlít majd az eredetire...hát nem, de finom lett.



Ti sütöttetek valamit a hétvégére? Esetleg kedvet kaptatok a sütögetéshez :)?

Napsütötte vidám októberi napot Lányok!
Réka

8 megjegyzés:

  1. De ügyes vagy. :) Én majd most főzök, meg lehet csinálok palacsintát. Apukám sajnos nem jó helyen van most, és holnap engedik haza, és ezzel várom majd. :)

    Ma meg anyukámnak van szülinapja, szóval lehet süthettem volna tegnap valamit. :D De most jutott eszembe ez a sütés a bejegyzésedről. :D

    Majd ki akarom próbálni a csokis kekszes sütit. Barátom kedvence, de ő is csak a boltit majszolgatja. Erre nincs valami tipped? Próbáltad már? :)

    Most amúgy meg is éheztem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem próbáltam, de egyik barátnőm sütött már nagyon-nagyon finom csokis kekszet. Elkérem tőle a receptet és elküldöm Neked :) Jó sütögetést-főzöcskézést^^

      Törlés
    2. Ohhhh, köszönöm!!! :) Nagyon aranyos tőled! ^.^

      Törlés
  2. .hu de jol neznek ki a croissantok! azert mennyivel jobb erzes hazi,sajat keszitesu dolgokat enni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, szerintem is. ezért ha van időm (és energiám), akkor sütögetek nyakra-főre :)

      Törlés
  3. De guszta mind a kettő, le is mentem a recepteket. =)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nagyon finomak is, megéri a rájuk fordított idő :)

      Törlés
  4. Végül is jó is ezt látni este fél 11kor. :D

    VálaszTörlés