2012. október 18., csütörtök

Kívánságlista...a segítségetekkel :)

Sziasztok Lányok!

Gondolatban már elköltöttem az egész első havi fizetésem, ezért kitaláltam, hogy írok egy olyan hosszú- és rövidtávú kívánságlistát, amitől nem szándékozom nagyon (sőt egyáltalán) eltérni, így nem áll fenn a veszély, hogy olyanra költöm a pénzem, amit később megbánnék. 

Először is a hosszú távú tervezett célok (max. egy év):

Szeretnék egy autót. Mivel a munkahelyem és a sulim között 150 km a távolság, nagyban megkönnyítené a dolgom, ha nem kéne 3-4 órát elkótyavetyélnem az utazásra. Azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen, nincsenek nagy igényeim: piros, kicsi, olcsó, a fenntartása is legyen olcsó (súlyadó, havi biztosítás). Ami ezen kritériumok mellett szóba jöhet:


Vagy egy Opel Corsa vagy egy Skoda Felicia.


Későbbi kívánságom még egy őszi/tavaszi kabát. Rövid mérlegelés után úgy döntöttem, hogy elsősorban egy új téli kabátra lenne szükségem, ezért az átmeneti időszakot kihúzom a 3 éve vett kabátommal. Tavasszal egy bőrdzsekit szeretnék venni, hiszen már nagyon régóta vágyom egy ilyen darabra.

Rövidebb távú terveim:

Ruhaneműk:

1. Ahogy már előbb is említettem, szeretnék egy új téli kabátot. A nagy álmom egy ilyen kockás kabát, csak kicsit hosszabb fazonban, hogy a derekamat is melegítse:


Már az előző kabátvásárláskor is hasonló darabot kerestem, de sehol nem találtam elfogadható áron. És itt jön a már a címben említett segítségkérés: Merre keresem az ideális kabátot? Melyik üzletben? Melyik városban? (Elsősorban veszprémi, esztergomi, budapesti lehetőségek érdekelnének - a későbbi kérdéseimre is fenntartom ezt a megoldást)

2. Szeretnék néhány téli, mintás harisnyát és szoknyát is venni. Az előbbit a Calzedoniában tervezem, az utóbbit pedig turikban szándékozom beszerezni. A kérdésem az, hogy mi legyen a sorrend: Előbb szoknya, és hozzá harisnya, vagy harisnyához vegyek szoknyát :) ?


3. Ősszel hordós leggings. Fogalmam sincs merre keresem, ezért cicanaci-lelőhelyekre is kíváncsi lennék :). Fontos szempont itt is a jó ár-érték arány és az elérhető ár (max. 3-4000 Ft). Az anyaga és színe számomra nem lényeges, de ha már választani kéne, akkor egy ilyennel nagyon boldog lennék:


4. Amit még be akarok szerezni: egy zakó, egy nadrág, 3-4 vastag téli pulóver. Ezeket kivétel nélkül turiban szándékozom megvásárolni.

5. Szégyen, nem szégyen nekem nincs olyanom, hogy a "kis fekete". Ennek a hiánynak a pótlását még karácsony/szilveszter előtt szeretném véghezvinni. Az első sor 2. és 3., valamint a második sor 2. és 4. rucijáért vagyok nagyon oda :).



Sminktermékek:

1. Oh So Special  vagy  a Shangri La Collection Respect palettája. Igazából a Respect álmaim netovábbja, de sajnos még nem találtam olyan magyar oldalt, ahol olcsón meg tudnám venni. (Esetleg valami tipp :)?)

Respect
2. Garnier olajmentes BB krém vagy a most debüttálló Max Factor Face Finity All Day Flawless alapozó. Szerintetek melyik a jobb választás? 




3. Szeretnék egy púdert is, ami mattít és tartós is. Tippeket kérek :)! Nektek mi vált be? A bőröm nehéz eset: hamar zsírosodik, de emellett száraz is (Ki érti ezt :)?)

Köszönöm a segítséget! Szép napot Nektek.
Réka

7 megjegyzés:

  1. A tütünél olyat válassz, aminek olcsók az alkatrécei, ha van karosszériás ismerősöd, érdemes lehet megkérdezni a témában. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen kikérem szakértő véleményét is (szerencsére vannak páran az ismeretségi körömben :)) kocsivásárlás terén.

      Törlés
  2. Nekem van egy majdnem pont ilyen kabátom. Annyi hogy a dereka is gumis, persze ízléses, de az a vastag, mondjuk 20 centis. Valamelyik HÁDÁban vettem 3-5ezerért. Nem emlékszem rá. Szerintem Pesten a Corviniban.
    De a nagy HÁDÁban, a Bosnyák tériben is nagyon sok, és nagyon gyönyörű kabát van.
    Szerintem érdemes itt keresgélned. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az ötletet :) Nem is tudtam, hogy a bosnyák téren van egy nagy háda, de szerintem ellátogatok majd oda november 10 után ^^

      Törlés
    2. Kilós tuti, azt hiszem 2990Ft/kg.
      Én múltkor vettem 3 felsőt, meg anyukámnak is egyet. :D Meg volt egy tök jó pulcsi, de sajnos visszatettem, mert elég nehéz volt. Bár bánom, mert így is tök olcsón lett volna meg, nem sok ezereért, csak egyért. :D
      Szóval én bátran ajánlom. ;)

      Érdemes nézelődni előtte a honlapjukon. Mert ki szokták írni, hogy mikor van új készlet, illetve bála bontás előtt fél áron van minden, 1490-ért kilója azt hiszem.

      Nagy Lajos király útja, úgy tudod megtalálni, csak a buszok a Bosnyák térhez mennek. (7,7E,173,173E,32, meg biztos van más is, csak én a 7-essel vagy 173-assal szoktam.)

      Törlés
    3. Nagyon szépen köszi az infókat :)!

      Törlés