2012. szeptember 18., kedd

Szépségsarok

Sziasztok!

Amikor a barátomékhoz költöztem, akkor vett nekem egy komódot, hogy tudjam hova pakolni a ruháimat és az egyéb dolgaimat. Azóta már hat év telt el és alig férünk el ebben a kis szobában, Nagyon-nagyon szeretnénk már elköltözni, de amíg nincs munkám, addig hitelt sem adnak, úgyhogy kb. 9-10 m^2-en szorongunk. Amennyi cuccomat csak tudtam hazavittem Anyuékhoz, de így is tele van az összes szekrény teteje/belseje. Ahol csak tudok helyet spórolok. Ma azt mutatom meg Nektek, hogyan fest a kis szépségsarkom, mit hogyan tárolok.


Nagyon szeretem ezt a kicsiny helyet, szerintem kihoztam belőle a maximumot. A ruháim a komód öt fiókjában vannak (plusz az akasztós szekrényben, és egy kicsit párom szekrényébe is befurakodtam...:)) A fehérneműket  és a zoknikat három cipős dobozban tartom. A tükröt is az ideköltözésemkor kaptam, imádom, hogy ekkora :). Régen csit-csatokkal a tükörhöz erősítve tároltam az összes nyakláncomat, ma már csak négy darab van a tükörnél, a többit a fülbevalótartómnál őrzöm.


Az ékszertartót nagyjából egy éve készítettem el Takács Nóra (Hogyan legyek jó nő?) egyik videója nyomán. Nagyon egyszerű: csupán egy képkeret, egy régi terítő és rajszögek kellenek hozzá. Szeretem az ilyen egyszerű, de nagyszerű megoldásokat. A fülbevalóim nagy hányadát a gyurmaékszerek teszik ki, amelyeket Unokatesóm és a barátnője készítenek. Imádom ezeket az ékszereket, hiszen nem tömeggyártásban készülnek, nem jön minden nap szembe az utcán egy ugyanilyen. Készül majd egy olyan poszt is, ahol feltöltöm az alkotásaikat és ha tetszik Nektek bármelyik, ők elkészítik. Az én személyes kedvencem a bárányos fülbevaló :).


A sminktermékeimet újabban ebben a szívecskés bonbonos dobozban tartom. Mivel nincs sok sminkcuccom, ebben kényelmesen elférnek.


Nem gondolom, hogy sokkal több termékre lenne szükségem. A kívánságlistás dolgokkal és egy primerrel szeretném még kiegészíteni őket, aztán elég is lesz :).

Nézzük tovább mik vannak még a komódon:


Hővédő-spray, sminklemosó, a kis tégelyben természetes krémdezodor, a bronz neszeszerben a lakkok, a kagylós ékszertartóban a bedugós fülbevalók vannak. A szemceruzákat és az ecseteket egy jégeres pohárkában tárolom.


A piros kosárban az apróbb kiegészítők (sminkszivacs, szemránckrém, hajgumik, szőlőzsír...) vannak. Itt van még a már megmutatott piros karórám, fésűk, karkötők, körömlakklemosó, kézkrém, zsebkendő, hátul vattatartó.

Minden kéznél van, ami a napi szépségápoláshoz elengedhetetlen. Szerintem praktikusan oldottam meg a feladatot, de tudni kell rólam, hogy az elrendezést mindig változtatom, úgyhogy nem kétséges, hogy lesz még hasonló bejegyzés :).

Végül hoztam egy képet a tükör felső negyedéről, mert ez lemaradt a képekről. Imádom az ilyen kis cukiságokat  ^^.


Hogy tetszik a szépségsarkom? Ti hogy tároljátok a sminktermékeiteket és az ékszereiteket?

Szép napot Lányok! Köszönöm, hogy benéztetek hozzám!
Réka

10 megjegyzés:

  1. Ismerős e helyzet, viszont nagyon jól berendezted magadnak azt a kis részt! Én is általában úgy spórolok helyet, hogy dobozokban pakolászom el a cuccaim. A körömlakkjaim, a szemhéjpúderek, ékszerek egy egy dobozban vannak a mindennapokban használt termékek pedig egy kisebb fa tárolóban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. Ajjj, jó lenne már nagyobb helyre költözni :) Pakolászásra tényleg a dobozok a legjobbak, főleg, hogy szépen ki is lehet díszíteni őket/megcímkézni/egyedivé tenni :)

      Törlés
  2. Én dobozmániás vagyok. Szeretek mindent dobozokban tárolni. Sajnos az albérletben kb csak az asztalom van meg egy kicsi polc, amin tárolok, szóval muszáj dobozokba pakolni, hely takarékosabb. A lakkjaim, a sminkjeim, az ékszereim is dobozokban vannak. Szerintem nagyon jó megoldás. Meg így nem porosodnak, kevesebb a nyűg velük. Mondjuk a lakkoknál kifejezettem szeretem, hogy letudom őket csukni, így nincsenek szanaszét, a nap sem éri őket, és senkinek sincs útban. Mondjuk most a doboz nem éppen a legjobb helyen van, de gondolkodok, a megfelelő helyen :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a sminkcuccokat szeretem szem előtt tartani, a neszeszer (amiben a lakkjaim vannak), kisebb helyet foglal, mint egy doboz, az ékszerek meg így nem gubancolódnak össze. Persze ha több sminkcuccom/lakkom lenne, biztos én is dobozolnék. Ezeken kívül viszont sok minden van dobozban: Cd-k, könyvek, táskák...:)

      Törlés
    2. smink cuccom nincs sok. amit naponta használok, az egy neszeszerben van, így ha utazok nem kell keresgetni, csak be kell dobni. Hát a lakkokkal meg ugye úgy vagyok, hogy sok van, így átlátható azért :) Meg rengeteg lánc meg karkötő. Igazából karkötő, és tény, hogy gubancolódnak kicsit, de én nem bírnám hetente takarítani őket, mert ugye porosodnak. Valahogy nem szeretem, ha elől/falon vannak az ilyesmik. Nekem az olyan nem is tudom. Dobozolni szeretek. :) A táskáimat épp tegnap rendeztem el: most egy nagy Londonos ilyen bevásárlótáskában laknak, tök jól feldobja a szobát. Sajnos nem volt jobb ötletem. Vagyis volt: az ágynemű tartó, de akkor tuti nem használnék csak 1-2 táskát, vagy nem kerülne vissza. Nehéz ügy ez a tárolás.

      Törlés
    3. Hát igen, tudtak valamit a régiek, amikor kialakult egy-egy szólás/közmondás: Kinek a pap, kinek a papné :) :) Az ágynemű tartóba tényleg nem szerencsés pakolni, előfordult már, hogy beraktam egy-két holmit, és csak nagyon nagy takarítás után kapcsoltam, hogy jééé, nekünk ilyen is van...:) ?

      Törlés
  3. Ügyesen megoldottad, csajos szépségsarok :)

    VálaszTörlés
  4. Én igazság szerint igyekszem mindenem elrejteni, nem szeretem, ha az összes dolgom szem előtt van. Így is mindig van egy mini káosz a komódomon, hát még ha a sminkes és testápolós cuccok elől lennének. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tényleg szeretem, ha minden szem előtt van, így nem felejtek el soha semmit :) :)

      Törlés