2014. december 26., péntek

A tökéletes piros lakk karácsonyra

Először is szeretnék minden kedves olvasómnak boldog karácsonyt kívánni, talán még nem vagyok későn. Nálunk általában 26-a az a nap, amikor már lassítunk, nem hozzánk jönnek vendégek, hanem mi megyünk vendégségbe. Szerdán Tesómék, tegnap pedig unokatesómék voltak hozzánk hivatalosak, így mindkét nap már reggel héttől ment a sürgés-forgás, bár megjegyzem tegnap már jóval olajozottabban ment minden, mint 24-én. Ma nyolckor keltem, volt idő kicsit beszélgetni Anyáékkal, volt idő rendesen reggelizni, kávézni és volt időm végre a manikűröm megörökítésére is.

Karácsonykor szeretem az egyszerű, egyszínű lakkozást, így most felavattam a januárban vásárolt China Glaze tavalyi karácsonyi kollekció (Happy Holiglaze Collection) egyik darabját, a Just Be-Clawst. 


Hiába van négy CG lakkom, nem igazán használom őket, mert mindegyikük nagyon karácsonyi, így nincs viszonyítási alapom, ezért csak önmagában ejtenék néhány szót a lakkról. Az ecsete nem az a tömzsi fajta, amit én szeretek, de vékonysága ellenére könnyű vele dolgozni. A lakk elég folyós, így sok lakkot vesz fel az ecset, ezért nekem első próbálkozásra lefolyott(!) a lakk a körmömről, úgyhogy kezdhettem elölről az egész műveletet. Másodszorra az ecsetet kicsit "megtörölgettem" az üveg nyakán, ennek köszönhetően már sokkal szebben vittem fel a lakkot. 



A lakk színe nagyon tetszik, a Nailland honlapján úgy írják le a finisét, hogy az alumínium csillogásához hasonlatos tükörfényű (na jó, fogalmam sincs hogy mondják ezt magyarul: Aluminium-like Mirror finish :) :P. Nagyon apró piros csillámok díszítik a gyönyörű alapszínt, ezek adják a lakk csillogását.

Sok képet készítettem, hogy át tudjak adni valamit ebből a színpompás csillogásból:









Sajnos negatívuma is van a lakknak: kicsit lassan szárad, így a hüvelykujjam körmébe sikerült belealudnom a párnát :(
Ettől eltekintve nagyon jónak találom ezt a lakkot, igyekszem a téli hónapokban többet használni, mert 14 ml-es kiszerelésben kapható és nem szeretném ha ez a hatalmas mennyiség kihasználatlan maradna.
A lakk megvásárolható a Nailland honlapján önmagában vagy egy három darabos szett részeként. Személy szerint a szettet ajánlanám, hiszen 2673 Ft-ért három 14 ml-es lakk boldog tulajdonosai lehettek :)


A képek hátterét a könyvgyűjteményem újabb nagyszerű darabja 'Az igazság a Harry Quebert ügyben' adta. Két napja olvasom, de alig tudom letenni: nagyon élvezetes az író stílusa, a történet pedig szintén hozzátesz az élményhez. Kíváncsi vagyok mi az igazság az ügyben, vajon tényleg gyilkos-e a híres író, képes lett volna bántani a lányt, akibe olyan nagyon szerelmes volt, illetve az ifjú író, Marcus Goldman hogyan göngyölíti fel a több mint 30 éves ügy szálait, megállja-e a helyét nyomozóként. Érdekes a könyv felépítése is, a fejezetek visszafelé számozottak, a 31-es fejezet az első fejezet, az egész olyan mint egy visszaszámlálás. Továbbá minden fejezet elején Harry egy-egy tanítása olvasható, amit Marcusnak adott át, ezek a kis szösszenetek vezetik elő az újabb fejezeteket.
A kedvencem a 31. (ami ugye az első) fejezet bevezeteője:

"- Marcus, az első fejezet sorsdöntő! Ha ez nem tetszik az olvasóknak, a többit el sem olvassák. Mivel akarja kezdeni a könyvét?
- Nem tudom, Harry. Gondolja, hogy egyszer eljutok oda?
- Hova?
- Hogy könyvet írok.
- Biztos vagyok benne."

Joel Dicker első fejezete annyira jól sikerült, hogy én alig várom az újabb és újabb fejezetekben megbúvó rejtélyeket, eseményeket.

Megvan Nektek ez a China Glaze lakk? Szeretitek a színét? És a könyvet olvastátok már?

Legyen csodaszép napotok!

Réka

7 megjegyzés:

  1. Brutál jó színe van! Imádom karácsonykor az ehhez hasonló lakkokat! Boldog karit Neked is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) nálam mindig jöhetnek a piros lakkok, de az ilyen különleges, csillámos darabok csak karácsonykor (és télen)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Bizony :) Örülök, hogy tetszik, szerintem ez egy olyan darab, ami minden karácsonykor "bedobható" :)

      Törlés
  3. Én is nagyon szeretem a krémes pirosakat, de télen inkább az ilyen típusú pirosakat kedvelem :)

    VálaszTörlés
  4. Szép a lakk, még ha szenvedős is, a könyv meg nagyon érdekes lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A könyv egyre izgibb, úgyhogy továbbra is nagyon ajánlom :-)

      Törlés