2013. október 1., kedd

Szeptemberi vásárlásaim eredménye(i)

Sziasztok Lányok!

Ugyan egyre inkább visszafogom magam a vásárlásban, mégis gyarapodtam néhány új termékkel. Ebben a posztban ezeket mutatom meg Nektek.

Az első és egyben legkedvesebb dolog ebben a hónapban a Maybelline Color Tatoo Metallic Pomegranate-je.



Már motoszkált a fejemben egy ideje, hogy kipróbálnám valamelyik CT árnyalatot, de a swatchok alapján nem igazán tudtam dönteni. Így szeptember első napjaiban nyakamba vettem a várost, benéztem a Rossmannba, itt aztán konstatáltam, hogy egyik árnyalat sem vett le igazán a lábamról. Szépek, szépek, de valami különlegesebbre vágytam. Végül a Dm-be is bementem, és akkor megláttam ezt a kis csodát :). Nem vettem meg azonnal, egy-két napot még gondolkodtam rajta, majd kiváltottam egy 25%-os kupont és megvettem. 
Alig vártam, hogy hazaérjek és kipróbáljam, de előtte még eredeti pompájában megörökítettem:



Amint a képeken is látszik gyönyörű, aranyos csillogású, bordó-burgundi-gránátalma (:)) színt rejt a tégely. Habár maga az üvegcse nem nagy, mégis sok-sok ideig elég lesz nekem ez a festék. Nagyon könnyű dolgozni vele és a tartósságára sincs panaszom. Szinte minden reggel érte nyúlok, az avonos Pink Sanddel együtt használom leggyakrabban. Én sajnálnám, ha ujjal kellene nyúlkálnom bele, ezért kineveztem az egyik ecsetemet Color Tatoo-ecsetnek :)

Színmintát is készítettem Nektek (sőt egy sminkemet is már lefotóztam, amelyhez ezt az árnylatot használtam, de azt majd később):


A hónapban egy-két apróságot is beszereztem:


A pöttyös esernyő és az irattartó e-bayes szerzemények. Az esernyő azóta már használhatatlan, nem bírta a viharos időt. Emiatt nagyon csalódott vagyok,mert irtó édes a rózsaszín kis pettyekkel. 

Tudatosan egyre több mindent veszek a leendő lakásunkba, hogy ha majd oda jutunk, hogy lesz és költözünk, már csak a nagyobb berendezési tárgyakat kelljen megvenni. A Tupperware termékeket nagyon jónak tartom, ám az áruk gyakran megriaszt, ezért ha találok valami jó kis akciót, akkor vásárolok egy-egy darabot. Ez a rózsaszín tál (van teteje is) nagyon megtetszett, jó lesz majd leves-szállító edénynek a munkahelyemre :).

A karkötőt egy kis fehérneműsnél (vagy inkább mindenesnél) vettem 300 Ft-ért. Nagyon szeretem a gyöngyöket, főleg a fából készülteket, a piros pedig nagy mániám, így egyértelműen kellett :).

Több mint egy év szilikonmentesség után ráébredtem, hogy az én élettelen, vékony szálú hajamnak kell ez az extra ápolás, amit a szilikonszármazékok nyújtanak. Ezért beruháztam egy Gliss Kur samponra:


Régen használtam ettől a márkától sampont és nagyon szerettem, úgyhogy nyugodt szívvel térek vissza hozzá. Az eddigi tapasztalatok alapján jól döntöttem, bár a sampon illata kicsit "pasiszagú" töményen, de hajszárítás után kellemes illatot hagy a hajamon. A hajam selymes tapintású a használata után és szebb is, mint a szilikonmentes ápolás korában.

Alverde termékem nem sok volt eddig, most beruháztam egy szilikonmentes hajpakolásra (még jó, hogy a samponom szilikonos :)) és egy pumpás dezodorra is.


Ebben a hónapban Anyával eldöntöttük, hogy PAncsi receptje alapján mi is elkészítjük a saját házi dezodorunkat. Mivel a hozzávalók beszerzése akadályokba ütközött, kellett egy ideiglenes megoldás, ez lett az Alverde pumpás deója. Az illata nekem kicsit mű, jobban szeretem a semmilyen, natúr illatokat a kozmetikumokban (mhhh sheavaj, mhhhh házi szappanok :)).

Ha már illatoknál tartunk nem bírtam magammal és a legutóbbi Avon irodás látogatás során szaglászott Today Tomorrow Always AMOUR parfümöt megvettem magamnak. Noha ez sem veri kenterbe az imádott Little Black Dresst, nagyon-nagyon tetszik és most felváltva használom az említett kedvenccel. A csomagolásért plusz pont az Avonnak :). Az illat rendkívül tartós, én a nap végén is érzem még a csuklómon. Virágos és üde, de benne van a LBD-ben kedvelt erősebb/karakteresebb illatvilág is. 


Túl vagyok életem első Yankee Candle vásárlásán is. Az érzelmeim vegyesek, hiszen a Cranberry Chutney valami isteni, de a körtés verzió nagyon kis gyér volt (ami a tartóban van). A Macintosht még nem próbáltam, az még szépíthet az álláson.


A hónapban vettem még egy nagy rohangálós fekete táskát, amibe minden, de szinte tényleg minden elfér:


Valamint legjobb barátnőm férjhez megy a hónap közepén és gondoltam e jeles alkalomra műszempillát öltök. Sokat gondolkodtam a 3D műszempillán, mert egyik kolléganőmnek van és annyira szép "keretet" ad az arcának, végül be is jelentkeztem kozmetikushoz a szempilla miatt, aztán mégis lemondtam. Mérlegeltem és rájöttem, hogy a havi 2-3000 Ft-ot, amit a pótlásra költenék, félre is tudom tenni. Így végül a 650 Ft-os Konad márkájú, eldugott drogériás darab mellett tettem le a voksom.


Úgy alakult, hogy ez a darab lesz a "főpróbás", azaz a lánybúcsús szempilla, az esküvőre pedig kaptam egy Oriflames változatot. Meglátom majd mi sül ki belőle :)

Ne haragudjatok a hosszúra nyúlt posztért, de hosszú-hosszú idő után most végre éreztem magamban annyi erőt, hogy megírjak egy tartalmasabb posztot. 

Nem akarok itt a blogon siránkozni, de annyit tanácsolnék Nektek, hogy kerüljétek az olyan helyzeteket, ami azt eredményezi, hogy a szerelmetektől távol legyetek. Nálunk ma van egy éve, hogy a munka miatt nem lehetünk hétköznapokon együtt. Nagyon megvisel, hogy nem lehetek Vele, és az tart napról napra életben, hogy ennél csak jobb lehet. Nyolc éve és három hónapja tart a szerelmünk, de én olyan meggyötörtnek még SOHA nem láttam K-t, mint az elmúlt hetekben. És magamon is érzem, hogy egyre fogy az erőm, megvisel minden egyes külön töltött perc.

Talán az utolsó sorokkal némi magyarázatot adok arra, hogy miért írok ilyen ritkán. Nagyon szeretem a blogot és szeretem is csinálni, sokszor a blogolás percei mentettek meg az önmarcangolástól, az elviselhetetlen hiány érzetétől. Úgy látszik az elmúlt egy-két hónapban már ez is kevés volt.

Köszönöm, hogy a "némaság" heteiben is maradtatok, és ha néha-néha írtam egy posztot, akkor a hozzászólásaitokkal kicsit felvidítottatok.

Nem ígérem, hogy gyakrabban fogok írni, de igazán meg akarom próbálni.

Szép estét Lányok, puszillak Titeket!
Réka

7 megjegyzés:

  1. Azt a Color Tattoot én is kinéztem már, jövő héten kuponnal remélhetőleg az enyém lesz :-)
    Mit nem tudtatok megvenni a dezodorhoz? Hátha van nálam itthon.

    Soha nem éltem távkapcsolatban (illetve de, egyszer 2 hétig bírtam aztán megoldottuk máshogy, hogy ne kelljen külön élnünk), nem tudom milyen lehet, de biztos nagyon nehéz! Remélem sikerül megoldanotok a dolgot hamarosan!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már sikerült mindent megvenni :) Köszönöm szépen. Én is nagyon remélem, hogy lassan pont kerül a dolog végére, már látszódik valami kis fény az alagút végén :)

      Törlés
  2. *-* Mennyi szépség *-* YC gyertya, én megpróbálom kibírni a karácsonyi kollekcióig a vételt, de ilyen posztok után egyre nehezebb :D remélem tényleg október közepére kijönnek vele, mert ha nem lassan hülyét kapok :D CT glamour napokon szeretnék venni, ha lesz időm péntek hajnalban vásárolni, mert hétvégén biztos nem jutok el egyik drogériába sem.
    Amúgy a távkapcsolatos dolgot megértem, nekem az első párom Svédországba költözött ki...3 hónap és utána fél évig nem is láttuk egymást, akkor a net se volt elterjedt, szóval heti kétheti e-mail váltásokkal tudunk csak beszélni, úgyhogy el tudom képzelni milyen rossz Neked most. Viszont lesz ez még máshogy, és ezt tartsd szem előtt, hogy minden változik és van ami átmeneti, én mindenesetre küldök egy virtuális ölelést Neked :*

    VálaszTörlés
  3. A körtés gyertya nekem sem jött be annyira, de azóta volt egy még durvább csalódásom, amiről igyekszem majd írni a blogon, akár már ma. Viszont a kamillateás illatuk és a chutney is nagyon tetszett, szóval egyelőre a pozitív élmények vannak túlsúlyban nálam. :-)

    VálaszTörlés