Sziasztok!
A Heti ajánlóból látom milyen gyorsan telnek a napok, hiszen megint szombat van és már jócskán benne vagyunk a szeptemberben. Mára egy egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró süteménnyel, ha úgy tetszik hütivel, készültem. Ez nem más, mint a - dobpergééééés - keksztekercs.
Már néhány napja motoszkált bennem, hogy enni kéne valami finomságot. Aztán tegnap reggel bevillant, hogy régen mennyire szerettük a Mama-féle keksztekercset (Ezúton is boldog névnapot kívánok Mamuska <3!). Elővettem Mama agyonforgatott kézzel írott receptgyűjteményét (gondolom mindenki nagymamájának van ilyen :)) és meg is találtam a jól bevált receptet.
Hozzávalók (2 rúdhoz):
- Tészta: 50 dkg darált keksz; 36 dkg margarin (vaj), 20 dkg porcukor; 1 dl rum
- Krém : 15 dkg margarin; 20 dkg porcukor; rum
Igazából annyi a teendő, hogy a tészta hozzávalóit összegyúrjuk egyneműre, ha puha, mint az én esetemben, akkor kb. egy órára hűtőbe tesszük. A krém is hasonlóan készül, de itt már robotgéppel célszerű maszatolni :).
Ha összeállt a tészta, és itt jön Mama tippje, akkor fogunk egy nedves konyharuhát és ezen nyújtjuk ki a tésztát fél centi vastagra, téglalap alakúra. Megkenjük a krémmel, majd a konyharuha segítségével szépen feltekerjük. A végén meghempergetjük kókuszreszelékben, vagy csokimázzal bevonjuk. Majd kis időre berakjuk a hűtőbe dermedni, ezután már tálalható is.
Mi az egyik rudat betettük mélyhűtőbe, így ha bármikor beállít valaki, nem ég az ember, hogy nincs mit adni a vendégnek. Azért jó még ez a recept, mert ugyanezzel a tésztával készíthetünk gesztenyés tekercset és sport szeletet is ^^.
Ti szoktatok keksztekercset készíteni? Milyen vendégváró sütirecepteteket ismertek? Egyáltalán hogy álltok a sütéssel?
Remélem meghoztam a kedvetek ehhez az édességhez vagy csak egy kis sütögetéshez :).
Réka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése