2016. február 29., hétfő

Kérdések

A várandósság 280 napja nem mindig fenékig tejfel, sok változás zajlik le bennünk, kismamákban (és természetesen a leendő édesapákban is). Ezek közt van olyan ami szemmel látható, de a legtöbb változás belül játszódik le. Ahogy közeledik a 40.hét, egyre több dolog foglalkoztat, egyre több dolog aggaszt.

Forrás
A teljesség igénye nélkül itt vannak az anyagi, a megfogható dolgok: 
  • Mindent megvettünk a babának? 
  • Amit még nem szereztünk be, mikor lesz meg, hogy hozzuk el, vagy ki hozza el? (Gondolok itt a család és a barátok által felajánlott babaholmikra)
  • A kiságy megérkezik időben?
  • Kókusz-vagy sima matrac kerüljön bele?
  • Elkészül időben a kislányunknak megálmodott szoba?
  • Mikor mossam ki a Kisbaba első ruhácskáit?
  • Mindent bepakoltam a kórházi csomagomba?
  • Minden megvan Dalma kórházi csomagjához?
  • Jó lesz nekünk a 25 éve menőnek számító babakocsi vagy inkább vegyünk újat? (A babakocsi tulajdonosa így fogalmazott: "91-ben többe került ez a babakocsi, mint egy Trabant. :)")
...

A lelki kérdések  még súlyosabbak, mert erre még csak közelítő választ sem tudok adni magamnak:
  • Jó anya leszek?
  • Mindent meg tudok majd adni a gyermekemnek?
  • Honnan fogom tudni, amíg nem lesznek szavai, hogy mire van szüksége?
  • Mi lesz, ha beteg lesz, ha oltásra kell vinni (már a kis unokahúgomért is a szívem szakadt meg az első oltásaikor)?
  • Hogy fogom fogni és nem leejteni, amikor most minden kiesik a kezemből?
  • Milyen lesz a szülés? Tudom majd minden erőmmel támogatni, hogy neki könnyebb legyen a világra jönni?
  • Mi lesz, ha nem fordul meg? (Most éppen farvégű a fekvése, illetve múlt hét kedden még az volt)
  • Honnan tudom majd, hogy indulni kell a kórházba? És mit csinálok akkor, ha Apafej éppen a munkahelyén lesz?
  • Anyukám hogy ér ide a szülésig (ő lesz benn velem a szülőszobán)?
  • Tudom majd anyatejjel táplálni a babánkat? Hogy fogom szoptatni?  
  • Elég türelmes leszek?
Egy dolog van, amiben biztos vagyok, hogy nagyon fogjuk szeretni. Már most nagyon szeretjük. Csordultig tele a szívem, ha a kis Csodánkra gondolok.  Az, hogy Ő megfogant, a legszebb dolog, ami velem/velünk történt. Az egész fogantatás, az, hogy két parányi sejtből egy kis ember fejlődik még mindig annyira misztikus, annyira varázslatos. Élmény látni az ultrahangfelvételeken, hogy milyen gyönyörűen fejlődik, hogy az első, tíz hetes még "alaktalan" foltocskából mára milyen szép emberke kerekedett <3

Nagyon várunk Dalma, hat hét és a kezünkben tartatunk!

Anya és Apa

2016. február 22., hétfő

Manikűrvadász #24

A karácsonyi-és születésnapi kiadások után elérkezett az újabb Manikűrvadász forduló napja, ami immár a huszonnegyedik. A kezdeményezés ötletgazdája és a forduló háziasszonya IsaBella, a nevére kattintva bővebben olvashattok a Manikűrvadászról és a szabályokról.


Azért is szeretem ezt a játékot, mert előfordul, hogy olyan blogról vadászhatok, amit korábban nem ismertem. A mostani fordulóban Dorottya blogjáról választottam manikűrt, aminek az előbb említetten kívül is örültem, hiszen Dorka sokszor alkot szabad kézzel, ami nekem azért jó, mert nincsenek nyomdalemezeim. (Valljuk be: a nyomdalemezzel készült munkákat nehéz precízen lemásolni.)

A tél vége felé közeledve szerettem volna egy tavaszias/tavaszváró manikűrt alkotni. Végül Dorka két alkotását "összegyúrva" született meg a mai munkám.

"Fluttershy"
Water Color manikűr
A watercolor körömdíszítési mód folpackos változatát nem ismertem korábban, így remek alkalmam nyílt egy új technika kipróbálására. Színekben a "pónis" manikűr közelebb állt hozzám és ha már a színvilág megtetszett, a pillangók is maradtak.




Alap: Flormar True Color 012 (fehér)
Alap (gyűrűs ujj): Golden Rose WOW 08 (barack)
China Glaze - Solar Power (sárga)
Rimmel 60 Seconds - Coralicious
Moyra No. 35 (fekete)

Nagyon tetszik ez a színösszeállítás: benne van a tavasz ígérete, az, hogy nemsokára jön a meleg, elhagyhatjuk a nagykabátokat, hogy éled a természet és vele együtt mi is felkelhetünk téli álmunkból, felfrissíthetjük testünket és lelkünket a jótékony napfényben. Tavasz, nagyon várlak!

A többiek munkái:


Köszönöm, hogy benéztetek hozzám! Legyen szép estétek!
Réka

2016. február 8., hétfő

Apró örömök a héten #44

A múlt hét (és a mostani is) a tervezgetésről szólt. Hol legyen a babaszoba, milyen feladatok várnak ránk a következő hetekben, a kórházi lista alapján mi az, amit még venni kell, milyen babaruhákra van még szükség, hogy hozzuk el a kiságyat Gábor nagyszüleitől, melyik nap melyik helyiség lomtalanítása következzen, mit csináljunk a nekünk nem kellő holmikkal (az előző lakók rengeteg dolgot itt hagytak a házban). Egyszóval nem unatkozunk és gyanítom a következő hetekben sem lesz ez másként. Minden életszakasznak megvan a maga szépsége, az elmúlt és az áprilisig következő hetek életem eddigi legszebb napjai, minden nehézség, minden kétség, minden aggály ellenére is. És hogy Kisbaba érkezésével minden még szebb lesz, ebben biztos vagyok. Bárcsak egyszer (legalább egyszer) minden nő átélhetné ezeket a semmihez sem hasonlítható boldog napokat <3.

♥ Elküldték az első DM Bababónusz levelemet, benne egy csudi édes babaváró füzettel.



♥ Aranyos meglepi egy még aranyosabb levélkével Esztertől.


Húgom 25 éves lett, torta helyett kókuszkockát kért, amit én készítettem neki. Melós volt, de megérte :)


♥ Unokahúgom 15 hetes, már igazi nagylány. Sok minden érdekli, főleg, ami színes és zörög. Velem még nem barátkozott meg, mindig sír, ha nálam van. Arra gondolunk, hogy mivel nagyon hasonlítunk Anyukájával, viszont a hangunk más, így nem nagyon tudja hova tenni, hogy ki vagyok. Bezzeg Férjjel nagyon jól el van, ő valahogy annyira tudja hogy kell egy kisbabához közeledni...:) 
♥ Tudtam időpontot kérni a kórházba 32 hetes ultrahangra :) Bár egyszerű feladatnak tűnik, nem volt az. Negyedszerre (!) sikerült kapcsolni valakit, aki végre tudott velem foglalkozni. 
♥ Hétvégén Anyuéknál voltunk, Mamámat és Gábor nagyszüleit is meg tudtuk látogatni. Már egyre kevésbé bírom a hosszabb utakat, valószínűleg Dalma születésééig már nem utazunk haza, így nagyon örültem, hogy mindenkit láthattam.
♥ Sehol nem találom az itthoni varrókészletem, így Anya ellátott tűvel és cérnával. Végre fel tudtam varrni Gábor leszakadt kabátgombjait :).
♥ Megkaptuk a meghívót a barátaink esküvőjére.

A menyasszony saját keze munkája
♥  Nutellás fonott kalács
Hogy telt a hetetek?

Köszönöm, hogy benéztetek hozzám, legyen gyönyörű napotok!

Réka

2016. február 3., szerda

Avon Ultra Colour ajakceruzák

Nagyon szeretem a rúzsokat, főleg a piros rúzsokat. A rúzsceruzák eddig érdektelenek voltak számomra, egyetlen ebay-en rendelt darabom volt itthon (Lioele). A színével (piros, mi más?) és a matt finisével nincs bajom, viszont az állaga túl kemény, és szárítja az ajkaimat. A hónap elején aztán Andi blogján belefutottam két gyönyörű avonos rúzsceruzába, amik nem hagytak nyugodni. Próbaképpen megrendeltem a Raspberry Rush árnyalatot, ami után nem volt megállás, és egy újabb rendelés után a Reddy for Me és a Red Haute árnyalatok is hozzám kerültek.


Raspberry Rush, Red Haute, Reddy for Me
A Raspberry Rush és a Red Haute ünnepi, csillagos borítást kapott, a Reddy for Me csomagolása egyszerű fekete. Mindhárom ceruza végén a tekerők a rúzshoz hasonló színűek. A rúzsok hossza 3 cm (igen, kitekertem és lemértem őket), tömegük 3 g. Maga a borítás masszív műanyag, a tető jól záródik, így neszesszerben is bátran tartható.


A legcsalókább szín a az első helyen látható Reddy for Me, sokkal rózsaszínesebb árnyalatot vártam a csomagolás alapján. Élőben viszont inkább cseresznyepirosnak látom, tele apró csillámokkal. Sajnos a színmintákon hasonlónak tűnik a két piros, azonban a Red Haute sötétebb. Ebben és a Raspberry Rushban nincsenek csillámok.

Mindhárom termék állaga nagyon puha és krémes, könnyű felvinni őket az ajkakra, viszont a krémességük miatt egyenetlen lehet a végeredmény, így én több rétegben kenem fel őket, úgy, hogy az első réteget zsepivel mattítom (a rúzsozás lépéseiről három éve írtam egy bejegyzést, a rutinom a mai napig hasonló ahhoz, kivéve az  alapozást, azzal nem szoktam tötyörögni :)).

Amit még észrevettem, hogy könnyű a fogakra is juttatni belőlük, úgyhogy mielőtt emberek közé mennétek, ellenőrizzétek a fogaitok színét :) (nekem sikerült két hete szombaton végigcsókolni Gábor egész családját rózsaszín fogakkal).


A Raspberry Rush nem éppen a tipikus málna szín, inkább sötét rózsaszínnek mondanám. Nagyon hasonlít az egyik kedvenc rúzsomhoz, az Artdeco Perfect Color 160-ashoz, csak utóbbi inkább matt, mint fényes.


A Red Haute talán a meggypiroshoz áll a legközelebb. A három termék közül felkenve ez tűnik a "legvizesebb" állagúnak. A felső ajkaimon láthatjátok, hogy nem sikerült kihoznom belőle a maximumot.


A színét ezen a képen sikerült leginkább visszaadnia a fényképezőnek. Az első színminta két-, a második négy áthúzással készült. Lényeges különbség nincs a rétegek között, nem tartozik a legszebben építhető árnyalatok közé.


Egy- illetve három rétegben
A Reddy for Me fedése és építhetősége lényegesen jobb, mint a másik piros ceruzáé. A színe is közelebb áll hozzám, a csillámok ellenére is (amik szerencsére nem túl kirívóak), összességében hordhatóbb árnyalatnak érzem a Red Haute-nál.

Tartósságuk átlagos (2-3 óra), az ivást mérsékelten, az evést egyáltalán nem bírják. A rúzsceruzákról mindig azt hittem, hogy igazi kettő az egyben termékek, azaz használatukkal a szájkontúr nélkülözhető. Tévedtem. Legalábbis ezeknek a krémes formuláknak érdemes keretet adni, így kisebb valószínűséggel mászkálnak el az ajkakról.

Összegezve: jónak tartom az Avon ajakceruzáit, szép színek, egyre bővülő választék (a februári katalógusban  5 új árnyalattal nőtt a repertoár) és egyszerű használhatóság jellemzi őket. Azonban ha a krémes formulánál és az átlagos tartósságnál többre vágytok, akkor nem ezek lesznek a kedvenc termékeitek.

Ismeritek az Avon ajakceruzáit? Melyik árnyalatot próbálnátok ki szívesen?

Köszönöm, hogy benéztetek hozzám, legyen szép napotok!

Réka

2016. február 1., hétfő

Apró örömök a héten #43

♥ Egyre csak növekvő pocaklakóm 
♥ Már hetek óta mindennapi örömforrásom a Férjemtől karácsonyra kapott ajándékom - jónéhány doboz Toffifee-t adventi kalendáriumhoz hasonlóan megszámozott és "ajtózott" nekem. A kislányunk születésééig minden napra jut egy bonbon, sőt 10 bónusz napot is kaptam, ha egy-egy nehezebb napon extra kényeztetésre lenne szükségem

Már csak 70 nap Dalma érkezéséig 
♥ Szombati disznóvágás - mindenki csodálkozni szokott, hogy egy nap három cocát vágunk úgy, hogy este hatra/hétre már mindennel kész vagyunk. Igazából ha egy összeszokott csapat végzi a munkát, ahol mindenki tudja mi a dolga, akkor nem lehetetlen a küldetés.
♥ Finom ebéd a Kakukk Vendéglőben, Bándon. A kedvenc éttermünk :)
♥ Ajándék kapucsínós Boci csoki Gábortól, mindig tudja mire van szükségem.
♥ Még viszonylag kényelmesen tudok aludni :)

Pocak

Hogy telt a múlt hetetek? Meséljetek!

Köszönöm, hogy benéztetek hozzám, legyen csodaszép napotok!

Réka